Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför vägrade Lotta Engberg flytta till Stockholm med doktor Mikael

14 jul, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
lotta och mikael
Lotta Engberg och Mikael Sandström är upp över öronen kära och dessutom nyblivna sambor. Efter ett ultimatum!
Annons
Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Lotta Engbergs stilresa genom åren

Tre våningar, pool, biorum och plats för Lottas flygel. Lotta Engberg och doktor Mikael har installerat sig i sitt nya hem. Men det var på vippen att de inte ens skulle bli ihop. I en intervju med Aftonbladet berättar Lotta om det ultimatum som hon ställde på sin Soldoktor – flytta till Göteborg eller lägg ned projektet.

Han nappade som tur var.

Lottas ultimatum till Mikael

– Hade du föreslagit att ”Ska vi bli sambo och så flyttar vi till Stockholm?” så hade jag inte gjort det, säger Lotta Engberg till sin Mikael när Aftonbladet träffar de båda i huset i Göteborg.

– Det visste jag nog också, svarar Mikael, och fortsätter:

– Det här med ultimatum, eller att hamna i situationer där det uppstår: ”Stockholm eller inget”, ”my way or the highway”, Lotta sa ju inte så, men jag kände nog att om jag skulle ha gått åt det hållet så hade det inte varit så bra. Då hade vi nog inte varit tillsammans.

Annons

Han konstaterar att det var ett smartare drag att börja relationen med att enas om någonting, en flytt till Göteborg till exempel.

– Ju mer vi känner varann ju mer kan man enas om utan att göra avkall, säger Mikael.

Så mycket kostade nya huset

Mikael Sandström bodde redan i ett lyxigt hus när han träffade Lotta. Huset låg i Hallstahammar och hade flera flådiga detaljer, så som pool, bastu och jacuzzi. Så sent som i mars såldes det för 5,1 miljoner kronor. Också Lotta sålde sitt tidigare hem, för en okänd summa. Det nya gemensamma gick loss för 8,75 miljoner.

I tidigare nämnda intervju berättar Lotta och Mikael att de gick på husvisningar i ett skede av relationen då de ännu inte kände varandra speciellt bra. Som ett test.

– Att titta på hus tillsammans med nån som man inte riktigt känner är skitsmart, då ser man vad som passar och inte passar. Särskilt om man har haft tidigare relationer, säger Mikael.

Annons

Lotta inflikar skämtsamt att hon inte kände till att han varit så beräknande.

Mikael Sandström om flytten till Göteborg

Anledningen till att Lotta inte kunde tänka sig att lämna Göteborg, har Mikael Sandström tidigare förklarat för Hänt, var att hon har sitt jobb där. Sommartid programleder hon Lotta på Liseberg, och resten av året är det Bingolotto för hela slanten. Det var därför Mikael som var mest flyttbar.

– Det är en omställning, jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt, har han sagt.

– Jag anpassar mig gärna.

Annons