– Jag tror att skolpersonalens mål var att bryta ned oss. Det pågick fysisk misshandel, de slog oss och tog strypgrepp. De ville ingjuta skräck i barnen så att vi skulle bli rädda nog att inte vara olydiga, säger Paris Hilton till People.

Berättelsen om hur hon under ett år på internat utsattes för daglig misshandel är ämnet för Paris Hiltons kommande Youtube-dokumentär, This Is Paris. Och den är riktigt otäck.

Skickades till internat

Paris förklarar för People att hon som ung och förmögen tonåring, boendes med sin familj på det anrika Waldorf Astoria Hotel i New York, tidigt hamnade i trubbel. Hon brukade smita ut och festa, och hennes föräldrar ville få bukt på beteendet.

Deras lösning blev att skicka iväg sin då 17-åriga dotter till olika internatskolor runt om i landet. Skolorna som alla var specialicerade på stökiga ungdomar hade sina egna metoder för att få fason på olydnad. På en av skolorna, Provo Canyon School i Utha, pågick det som Paris fram tills nu hållit hemligt för omvärlden.

– Jag har grävt ned min hemlighet under så lång tid, berättar hon.

Fick panikångest av upplevelsen

– Från det att jag vaknade till dess att jag gick och lade mig, var det skäll, skrik och pågående tortyr, minns Paris.

– Det påstods vara en skola men det fanns inget sådant fokus alls.

Den fruktansvärda berättelsen får stöd från tre andra före detta internatelever som framträder i den kommande dokumentären. Paris själv vittnar vidare om hur övergreppen ledde till att hon fick panikattacker, varje dag.

paris hilton

En tårögd Paris Hilton syns i trailern till kommande Youtube-dokumentären This Is Paris.

– Jag var så förtvivlad. Jag kände mig som en fånge och hatade livet.

I trailern till This Is Paris förklarar Paris vidare hur hon sedan hon lämnade skolan bestämde sig för att sätta upp en glad fasad och bygga ett varumärke kring sig själv. Hon blev Paris Hilton med hela världen, en populärkulturell ikon med små hundar, designerväskor, det senaste modet, roliga one-liners (”That’s hot!”) och en avundsvärd livsstil.

Vill ge offer ett ansikte

Syftet med dokumentären, menar stjärnan, är att riva fasaden. Hon vill nu istället ge ett ansikte åt de som liksom hon skickats iväg till liknande internat och lidit av dess metoder för att ”fostra” stökiga ungdomar.

– Jag vill att dessa ställen stänger ned. Jag vill att de får stå till svars. Och jag vill vara en röst för de barn och nu vuxna som har liknande upplevelser. Jag vill att det ska få ett slut för gott och jag kommer göra vad jag kan för att det ska bli så, säger hon till People.

Dokumentären This Is Paris har premiär på Paris Hiltons Youtube-kanal 14 september.

Foto: TT

Text: Jessica Rådne

Källa: People

LÄS MER:

Ny forskning: Det har lyckliga par gemensamt

10 frågor om sex som alla undrar över – men ingen vågar ställa

100 frågor att ställa innan du säger JA till ett frieri

Utvald läsning

Femina