Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Patrick Ekwalls dotter: ”Pratade med Hannah om allt”

13 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Patrick Ekwalls fru Hannah gick bort i februari 2021, efter att ha varit sjuk i bröstcancer en längre tid.
I nya TV4-dokumentären Livet efter dig: Patrick Ekwall om ett år utan Hannah berättar tv-profilens äldsta dotter om sorgen efter sin bonusmamma – och starka relationen till sin lillasyster.
– Saker som jag inte ville prata med mamma och pappa om kunde jag prata med Hannah om, säger Wilma Ekwall i dokumentären.
Annons
TV: 5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste

Hannah Ekwall gick bort den 13 februari 2021, efter en längre tids sjukdom i bröstcancer. Hon blev 39 år gammal, och lämnade efter sig maken Patrick Ekwall, dottern Tindra, då 7 år, och bonusdottern Wilma.

I den nya TV4-dokumentären Livet efter dig: Patrick Ekwall om ett år utan Hannah berättar familjen om sorgen efter Hannah, och hur livet ser ut när man har förlorat en älskad familjemedlem.

Wilma Ekwall är Patricks dotter från en tidigare relation. Hon växte upp med Hannah som bonusmamma, och de två hade en väldigt nära relation.

– Hannah var lite av en mamma, lite av en storasyster, lite av en vän. Saker som jag inte ville prata med mamma och pappa om kunde jag prata med Hannah om. Och Hannah och jag kunde prata om allt. Jag kunde säga mycket mer till Hannah än till mamma och pappa och det gjorde oss väldigt tajta, berättar hon i dokumentären.

Annons

Chocken efter Hannahs död

Wilma konstaterar att dödsfallet kom som en stor chock, fast de visste att Hannah var väldigt sjuk. Men hela tiden trodde Hannah att hon kanske skulle överleva sjukdomen, mot alla odds.

– Det var en väldigt jobbig period där när man inte visste, när kommer hon att lämna oss? Jag hade svårt att tro att det skulle vara sista natten och sista dagen vi fick med henne. Minnena är luddiga för jag tror att jag var väldigt chockad. Och ledsen. Jag hade väldigt mycket fokus på att hela tiden göra vad som är bäst för Tindra, säger Wilma Ekwall i Livet efter dig.

Att Wilma är så mycket äldre än sin halvsyster gör att hon tar på sig ansvar att hjälpa och stötta Tindra. Hon hoppas att sorgen ska fortsätta föra familjen ännu närmare varandra, och att hon en dag kommer få berätta för systern vem mamman hon förlorat var.

– Jag hoppas att tiden kommer att hjälpa oss och läka det här traumat, för Tindra och pappa och mig. Jag hoppas att vi tre kan bli ännu tajtare och att Tindra i framtiden vågar öppna upp sig för mig och fråga: ”Vem var min mamma? Vad tyckte hon var kul, vad tyckte hon om att äta, vad gjorde ni tillsammans och vad brukade vi göra tillsammans?”

Annons

På Instagram berättar Patrick Ekwall också om sitt beslut att göra dokumentären om familjens privata sorg, och menar att det är hans sätt att uttrycka sig.

”Jag bestämde mig för att göra programmet för att jag tidigt förstod att det skulle hjälpa så många andra som hamnat i vår situation.Men också för att jag visste att jag hade möjligheten. Om jag varit konstnär hade jag kanske målat en tavla, popartist kanske skrivit en låt. Nu blev den här möjligheten väldigt naturlig för mig.Mitt mål har hela tiden varit att göra ett program som sprider ljus och hopp i en mörk verklighet”, skriver han och hyllas av vänner och kolleger som Viktor Frisk, Markoolio och Richard Herrey.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons