patrick ekwall
TV: Patrick Ekwall om saknaden efter Hannah: "Kan ingen jävel bara väcka mig""
2:46

Efter reklamen: TV: Patrick Ekwall om saknaden efter Hannah: "Kan ingen jävel bara väcka mig""

(2:46)

Slå på ljud

I februari i år gick Hannah Ekwall bort efter en tids cancersjukdom. Det var under en semester med familjen som en knöl upptäcktes och undersöktes, och resultatet visade att hon drabbats av bröstcancer.

Det spred sig, till levern och skelettet, och de aggressiva bröstcancercellerna hade blivit resistenta mot cellgifter. Hannah Ekwall dog 49 år gammal, och lämnade efter sig maken Patrick Ekwall, dottern Tindra och bonusdottern Wilma.

Patrick Ekwall har varit väldigt öppen med både sin sorg, och hur han arbetar aktivt för att klara sig igenom dagarna som till stor del präglas av saknad och tomhet. Nu som för att både hylla sin fru och samla in pengar i forskningen mot cancer, arrangerade journalisten tillika tv-profilen en välgörenhets-fotbollsmatch under helgen som var.

Patrick Ekwalls ord om saknaden efter Hannah inför dotterns födelsedag

Patrick Ekwalls hyllning till hustrun

Till förmån för Bröstcancerförbundet, som Patrick Ekwall är ambassadör för, arrangerade han därför Rosa matchen till minne av hustrun Hannah Ekwall.

På Djursholms IP i Stockholm kunde man se hur fotbollslagen FC Samp (i vilket Patrick Ekwall själv spelar) kämpade på mot Torstens Lärjungar. Laget spelade i rosa tröjor som sedan auktionerades ut, och för Aftonbladet berättar Patrick Ekwall mer om sitt initiativ som han nu hoppas ska sprida sig.

Patrick Ekwalls flyttplaner med 6-åriga dottern – lämnar Sverige

”Så att det inte ska sluta som det gjorde för Hannah”

– Rosa matchen är min idé så vi kan samla in så mycket pengar som möjligt genom idrotten, som ligger mig varmt om hjärtat. Min idé är att vem som helst, det kan vara individuella idrottare och lagidrotter på alla nivåer och i alla sporter, tävlar i en rosa tröja. Den tröjan säljer man efteråt, helst på auktion, och pengarna går till Bröstcancerförbundet, säger han samtidigt som han poängterar att det inte bara handlar om pengar utan även om kunskap, och vikten av att kvinnor tidigt undersöker sina bröst.

– Ju tidigare man upptäcker det, desto större är möjligheten att det inte ska sluta som det gjorde för Hannah.

Patrick Ekwalls ord om livet efter Hannah

För Aftonbladet berättar Patrick Ekwall om tiden efter Hannahs bortgång, och han gör klart att det fortfarande känns overkligt. Och att han ofta sitter hemma och väntar på att hon ska komma in genom dörren.

– Men det gör hon ju inte. Men vi tar oss framåt, jag får också kraft och hjälp av alla människor som hör av sig på sociala medier och berättar att de blir hjälpta i någon mån. Jag och Tindra sitter inte och tittar in i en vägg och drar ner rullgardinen. Allt vi gör, som det här, vet jag att Hannah hade älskat att vi gjorde. Idag har hon till och med fixat fint väder. Det har hon röjt med där uppe. Men det är typiskt Hannah att göra det, säger Patrick Ekwall.

hannah ekwall och patrick

Hannah och Patrick Ekwall i december 2020.

Patrick Ekwall om sista dagarna med Hannah och vigselringen som är kvar

TV: Till minne av Hannah Ekwall
0:55

Efter reklamen: TV: Till minne av Hannah Ekwall

(0:55)

Slå på ljud
Mest läst