Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Patrick Ekwalls ilska mot dejtingryktet med Robinson-Julia: ”Vidrig lögn”

25 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografWIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet
Patrick Ekwall.
En nöjessajt publicerade en artikel där de påstod att Patrick Ekwall börjat dejta Robinson-profilen Julia Franzén – något som de båda genast gick ut och dementerade.
Nu har sajten tagit bort artikeln, men vägrar be om ursäkt offentligt till Ekwall eller erkänna att det inte stämmer.
– Jag har fått en ursäkt via mejl. Men jag vill ha en offentlig ursäkt, för det där var en vidrig lögn, säger Patrick Ekwall till Expressen.
Annons
Till minne av Hannah EkwallBrand logo
Till minne av Hannah Ekwall

För tre månader sedan gick tv-profilen Patrick Ekwalls fru Hannah tragiskt bort efter en längre tids cancersjukdom, bara 39 år gammal.

Bara två månader efter familjetragedin, när Patrick Ekwall försökte göra sitt bästa för att ta hand om sina barn under den sorgliga tiden, så dök det upp en artikel på en nöjessajt som påstod att Patrick Ekwall börjat dejta Robinson-profilen Julia Franzén. Patrick reagerade snabbt på ryktet, dementerade uppgifterna i ett inlägg på Facebook, och kallade det för osmakligt.

”Egentligen borde det inte få något ljus alls, men det här är så vidrigt och osmakligt att jag måste reagera. En nyhetsartikel som är fullständigt uppdiktad utan ens ett uns av sanning och i det läge jag, mina barn och min familj befinner sig så avskyvärd att jag mår riktigt illa”, skrev han då.

Annons

Patrick Ekwall överväger rättslig process

Nu berättar Patrick Ekwall om konflikten med nöjessajten, i en intervju med Expressen. Han har haft kontakt med sajtens ansvariga utgivare, som tagit bort artikeln.

– Jag har fått en ursäkt via mejl. Men jag vill ha en offentlig ursäkt, för det där var en vidrig lögn, säger Patrick Ekwall till Expressen och konstaterar att mannen bakom sajten inte erkänt att det var påhittat.

– Nej, det gjorde han inte, utan han bad om ursäkt eftersom vi tagit så illa vid oss. Jag svarade att det där inte räcker. Jag vill ha en offentlig ursäkt, för det där var en vidrig lögn.

Nu övervägen Patrick Ekwall att driva en rättslig process mot nöjessajten, för att han inte vill att de ska komma undan med att publicera saker som inte stämmer.

– Människor tror ju generellt på det de läser. De ser en rubrik på någonting som ser ut som en nyhetssajt och tänker ”det är nog sant”. Och sen får både jag och stackars Julia en massa kommentarer… trots att allt är hittepå, taget från absolut ingenstans. Jag och Julia har inte träffats sen i oktober när vi var med i samma tv-program.

Annons