1:57

Efter reklamen: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag

(1:57)

Svenska supermodellen Paulina Porizkova och The Cars-sångaren Ric Ocasek var gifta i 30 år, men låg i skilsmässa när Ocasek gick bort 2019. Två dagar efter hans bortgång fick Paulina veta att en av exmakens sista drag i livet var att göra henne helt arvlös. ”Även om jag dör innan skilsmässan har gått igenom har hon inte rätt till något eftersom hon har övergett mig”, skrev Ric Ocasek i sitt testamente.

I en intervju som har publicerats på Youtube av Extra-tv berättar Paulina Porizkova nu om hur hon – som tidigare varit en framgångsrik modell – inte hade råd att köpa mat.

– Jag fick be vänner om hjälp att köpa mat. Men det har gått över ett år nu och jag har börjat försonas med det, säger hon i intervjun.

Supermodellen Iman Abdulmajids liv efter maken David Bowies död

Äktenskapet med Ric hade gått utför under en längre tid när de skilde sig.

– Vi hade varit ihop hela mitt liv och plötsligt tyckte han inte att jag var attraktiv längre. Jag började känna mig som ett soffbord, något du ställer lite skit på och som du av misstag råkar stöta in i på natten men som du inte märker av mer än så. Det fick mig att känna mig värdelös som kvinna. Jag trodde att jag skulle stanna med den här mannen för resten av mitt liv, berättar hon.

Paulina Porizkova: ”Trodde att jag var tråkig”

Den svenska fotomodellen konstaterar att exmaken påverkade hennes självkänsla, för att han fick henne att känna sig tråkig under många år.

– Jag trodde att jag var tråkig i 30 år för att min make fick mig att känna mig tråkig. Därför att varje gång jag pratade så gäspade han och tittade omkring sig och avvisade mig totalt. Jag gick med på det där ett tag tills jag inte kunde ta det mera. Jag sa till honom, ”jag är väldigt olycklig och du verkar inte vilja jobba på detta, och jag tycker att vi ska börja fundera på att separera, kanske till och med skilja oss”.

Paulina Porizkovas vändning efter tragedierna – nya kärleken

Idag mår Paulina Porizkova bättre, men kämpar fortfarande med att tycka om sig själv och inte lägga allt sitt egenvärde i sitt utseende, vilket är lätt hänt som modell.

– Att vara modell betyder att du hyr ut din kropp som en tom duk och sedan blir du petad och pillad och knuffad och skuffad. Vi anses vara endimensionella varelser, förklarar hon och menar att många ”bara har sett henne men aldrig lyssnat på henne”.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Mer läsning

Femina