I augusti blev realityprofilen Penny Parnevik, 22, och fästmannen Douglas Murray, 39, föräldrar till sitt första barn. Sedan dess har Penny vid flera tillfällen pratat öppet om att livet som mamma inte alltid är enkelt. Senast förra veckan berättade hon hur tufft det är att lämna ifrån sig sonen Atticus och tillåta sig själv att få lite egentid.

– Jag har precis lämnat av Atticus och jag grät som ett litet barn. Det var jättejobbigt. Men jag tycker att vi mammor och pappor behöver tid för oss själva också, sa Penny i video på sin Youtube-kanal och fortsatte:

– Mammor behöver tid för sig själva så jag ska gå ut, jag ska ha kul, det kommer bli jättebra.

Penny Parneviks ärliga ord om amning

I en ny video på Youtube väljer Penny att öppna upp sig om hur hon tänker kring amning.

– Shit vad det är mycket ”mom shaming” kring det här, alltså det är helt galet. Jag förstod inte hur galet det var innan, säger hon.

Innan sonen föddes tänkte Penny Parnevik att hon gärna ville amma ifall det fungerade bra, men att hon heller inte kände någon press inför det.

– Jag klarade amning hur bra som helst, han älskade brösten. Men tyvärr så hatade jag att amma. Jag tror det svåra blir att man pratar mycket om att det inte fungerar för bebisen, men man frågar aldrig mammorna vad de tycker om amningen och det är extremt mycket press att de ska få bröstmjölk.

Erkännandet om tuffa tiden efter beslutet

Penny berättar vidare att hon ammade Atticus i cirka tre månader innan hon bestämde sig för att sluta.

– Många av er har frågat, jag bryr mig inte, jag säger det till er. Jag slutade amma. När jag åkte till Sverige så sa jag att jag är klar. Jag hatade att amma, jag tyckte att det var obehagligt, jag började gråta på kvällarna för att jag visste att jag behövde gå upp varannan timme och amma.

Realityprofilen tycker att det har fungerat bra att ge sonen en flaska med ersättning i stället. Hon erkänner dock att hon kände ångest inför att inte längre amma.

– Jag mådde skit. Jag kände mig som världens sämsta mamma för det var inte som jag inte hade mjölk. Jag hade noll anledningar att sluta amma, förutom att jag inte mådde bra av det. Jag tyckte inte om det alls, säger Penny Parnevik.

Text: Jonna Axelsson, Foto: Karin Törnblom/TT

Läs mer: 

Penny Parneviks ärliga video får fansen att jubla

Penny Parneviks oro efter sonen Atticus födsel: ”Är det normalt?”

Penny Parneviks ärliga ord om mammalivet: ”Gör mitt bästa”

Mest läst