Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Per Morbergs relation till okända dottern Janina idag

28 dec, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
per-morberg-dotter-
Tv-profilen och kokboksförfattaren Per Morberg är en mångsysslare av rang. Han är inte bara programledare och skådespelare – han är även en sann familjefar.
Nu öppnar han upp om relationen till sina fem döttrar!
Annons
5 saker om Per Morberg som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Per Morberg som du kanske inte visste

Skådespelaren Per Morberg, 61, är ett välkänt ansikte för det svenska folket. Under flera decennium har han medverkat i den ena stora produktionen efter den andra. Bland annat hade Per Morberg en stor roll i långköraren Rederiet, han har dykt upp i flertalet Beck-filmer och vi har sett honom i storfilmen Så som i himmelen. På senare år har Per dessutom gjort sig känd som tv-kock, inte minst genom det egna programmet Vad blir det för mat? och även som jury-medlem i Sveriges Mästerkock.

Per Morberg om första mötet med kärleken Inese

Per och hans hustru, psykoterapeuten Inese Bergs Morberg, 67, har varit ett par i över 40 år, och de bor ihop i Kungsgården på Tullgarns slott. Paret träffades för första gången på en nattklubb i Stockholm, där Per arbetade som kock i köket och där Inese var gäst. Enligt Per var det kärlek vid första ögonkastet.

Annons

– Mitt första intryck var att hon hade bambivrister. Det har hon faktiskt än idag. Och så minns jag att hon hade håret uppsatt i en knut, säger Per Morberg i Hemtrevligt om första mötet med Inese Berg Morberg.

Per tillsammans med döttrarna Janina Bergs, Liza Minou Morberg, Alida Morberg, Molly Morberg samt Astrid Morberg 2003.

Per Morberg om relationen till döttrarna

Sedan dess har relationen rullat på och tillsammans har de fyra gemensamma barn; Liza, Alida, Molly och Astrid. De flesta av barnen går i sin fars fotspår, och har valt att satsat på en karriär inom tv-och filmbranschen.

– Det är ett fantastiskt yrke men också en tuff bransch. Jag brukar skoja med mina döttrar och säga att de ska bli läkare eller jurister i stället, säger Per Morberg också i intervjun.

Men det är inte bara fyra döttrar i familjen Morberg-Bergs. Som grädde på moset har Per Morberg även bonusdottern Janina som Inese har sedan en tidigare relation. Bonusdottern Janina Bergs, 46, har till skillnad från de flesta av syskonen valt att leva ett liv utanför offentligheten.

– Jag älskar mina barn och de älskar mig, det är bra, gör han klart.

Här är Per Morbergs dotter Janina 2017

Foto: TT

Annons