alida och bill
Alida Morberg om karriären, kärleken och mammarollen
3:17

Efter reklamen: Alida Morberg om karriären, kärleken och mammarollen

(3:17)

Slå på ljud

Skådespelaren Alida Morberg, 36, kommer dyka upp i nästa års julkalender Mer panik i tomteverkstan, vilken är en uppföljare på 2019 års kalender Panik i tomteverkstan – där vi såg bland andra Per Andersson och Pernilla Wahlgren. För Expressen berättar Alida Morberg att både kärleken Bill Skarsgård, 31, och gemensamma dottern Oona, 2, kom och besökte hennes under inspelningen av nästa års julkalender.

Astrid Morberg om relationen med pappa Per och systrarna

Insjuknade i covid-19 under hektiska inspelningstiden

Under inspelningen blev Aldia Morberg sjuk i covid-19, och i samma veva höll hon även på att spela in nya Netflix-serien Clark – där Bill Skarsgård har huvudrollen. Sjukdomen gjorde att hon missade en hel del inspelningsdagar, som hon tvingades ta igen på kort tid sedan hon tillfrisknat.

– Det blev stressigt och intensivt. Jag var också själv med min dotter då. Jag har nog aldrig gjort så mycket scener per dag. Samtidigt är jag tacksam att jag blev frisk väldigt fort. Det var också god stämning och vi samarbetade väldigt bra, säger hon till Expressen.

Alida Morberg om första engelskspråkiga rollen

Utöver att Alida Morberg nyligen gjorde succé i SVT-serien Amningsrummet, att hon snart är aktuell med både julkalender och Netflix-serie – så ska hon nu till hösten iväg till Irland för att i två månader spela in sin första utländska och engelskspråkiga roll.

– Det känns roligt och lite pirrigt. Det känns fantastiskt att börja köra utomlands. Jag har nog varit lite nervös inför det men nu känns det jättekul, säger hon vidare i tidningen.

Alida Morberg och Bill Skarsgårds namnbyte på dottern Oona

Alida Morberg tar med sig familjen på jobbet

Alida Morberg gör klart att tvååriga dottern Oona kommer att hänga med på mammas nya jobb utomlands, och att Alida Morbergs lillasyrra kommer haka på som betald nanny.

– Jag är ju väldigt glad över det... Jag har ju fyra systrar och en mamma som har hjälpt ganska mycket. Och det är tufft såklart ibland, men det funkar alltid. Allt går att lösa, berättar Alida Morberg i en intervju med ELLE och fortsätter:

– Jag vill ju alltid vara nära henne, jag har väldigt svårt att vara ifrån henne.

Vidare förklarar Alida Morberg att hon och Bill Skarsgård inte är ifrån varandra så mycket som man kanske kan tänkas tro i och med deras arbete som kräver en hel del omkringresande.

– Vi åker ju och hälsar på varandra så mycket vi kan. Och sen tror jag att det är bra att man får sakna varandra och när man väl ses så blir det ju väldigt passionerat. Jag tror att det är sunt för alla, men jag älskar ju också vardagen och det är klart att vi har det. Det är sunt att få längta efter varandra.. ibland... så länge det inte blir för mycket.

Bill Skarsgård och Alida Morberg Premiär för filmen "Det: Kapitel 2", Rigoletto, Stockholm,

Bill Skarsgård och Alida Morberg på premiären av filmen Det – Kapitel 2, 2019.

Alida Morbergs oväntade relation med pappa Per Morberg: ”Hade ingen chans”

Mest läst