Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pernilla Augusts barn har vuxit upp – så ser de ut nu

08 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Pernilla August är en av Sveriges främsta skådespelare, och har dessutom en internationell karriär i ryggen.
Nu har flera av skådespelarens barn gått i mammas fotspår – medan en dotter valt en annan väg.
Det här gör Pernilla Augusts barn idag!
Annons
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Pernilla August är en av landets mest hyllade skådespelare, som dessutom väckt uppmärksamhet internationellt när hon spelat Anakin Skywalkers mamma i Star Wars. Under sin långa och imponerande karriär har August också spelat Kim Walls mamma i Utredningen, barnflicka i Fanny och Alexander och vunnit Bästa kvinnliga skådespelare på Cannes filmfestival för rollen i Den goda viljan. Nu senast syns hon som drottningen i uppmärksammade Netflix-serien Young royals, och hon har också fått göra hedersuppdraget att läsa Nyårsklockan på Skansen på nyårsafton.

Skådespelaren har tre barn från två olika äktenskap. 1982 gifte hon sig med författaren Klas Östergren, och de två fick dottern Agnes Östergren tillsammans. Efter skilsmässan från Klas 1989 hittade Pernilla kärleken i danska regissören Billie August, och de fick döttrarna Alba och Asta tillsammans. Pernilla och Billie skilde sig 1997.

Annons
Pernilla med sina döttrar på 90-talet.

Det gör Pernilla Augusts döttrar

Alba August är den av döttrarna som är mest känd, efter att ha gått i mammas fotspår och blivit skådespelare hon med. Alba slog igenom i rollen som Astrid Lindgren i Unga Astrid, och har också en huvudroll i danska Netflix-serien The rain.

Asta August har inte gjort sig ett lika stort namn i Sverige, men eftersom hon, precis som Alba, pratar flytande danska så har hin kunnat bygga en skådespelarkarriär i Danmark. Asta har haft en roll i Sjuksystrarna på Fredenslund och spelat i teateruppsättningar. Snart kommer dock fler svenska känna igen henne – Asta ska spela i filmatiseringen av Bränn alla mina brev.

Annons
Asta August.

Äldsta systern Agnes Östergren har inte valt att bli skådespelare, men håller sig inom samma bransch som sina syskon. Agnes har jobbat som scenograf och kostymtecknare, både på Dramaten och på SVT-produktioner som Robins och Sommarlov.

Pernilla August och Agnes Östergren på Guldbaggegalan.
Annons