Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Pernilla Månsson Colts barnbeslut med maken

01 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Pernilla Månsson Colt och maken Stellan.

Populära SVT-programledaren Pernilla Månsson Colt träffade sin make Stellan för 27 år sedan, och paret har hållit ihop sedan dess.
Paret har två barn tillsammans – men det tog lång tid innan lillebror kom till världen.
– Tiden rann iväg, snart var jag nästan 40, säger Pernilla Månsson Colt till Hemmets Journal.

Annons
Pernilla Månsson Colt om den svåra operationenBrand logo
Pernilla Månsson Colt om den svåra operationen

Med många års erfarenhet har Pernilla Månsson Colt blivit en av SVT:s mest populära profiler och erfarna medarbetare – hon är programledare för Trädgårdstider och Nobelsändningarna, och producent för bland annat Antikrundan. På vissa lördagar leder hon också det klassiska radioprogrammet Ring så spelar vi. På 1990-talet ledde hon också Melodifestivalen två gånger.

Det var under inspelningen av ett av många program som Pernilla Månsson Colt först träffade sitt livs kärlek – maken Stellan Colt. För 27 år sedan satt han i husbandet när Pernilla var programledare, och Pernilla la direkt märke till honom.

Annons

– Stellan hade fått hoppa in som trummis i programmets husband och mitt första minne av honom är att han var otroligt glad, hade fräknar och fint lockigt hår, säger Pernilla Månsson Colt till Hemmets Journal.

Barnen föddes med tio års mellanrum

Båda två var i andra relationer vid tillfället, men när de tog slut blev de ett par, och sedan 1999 är de gifta. Pernilla och Stellan har två barn tillsammans – Gabriel, 26, och Noel, 16. Att det dröjde tio år mellan barnen har haft sina fördelar, menar programledaren.

– Bägge barnen fick chansen att vara totalt i fokus under en lång tid och Noel fick en bästa extra förälder. De har världens skönaste relation idag, säger Pernilla Månsson Colt till tidningen.

Hon menar dock att de inte hade planerat att vänta så länge som de gjorde, men att tiden rann iväg.

Pernilla Månsson Colt och maken Stellan Colt.
Pernilla Månsson Colt och maken Stella träffades för 27 år sedan.

– Men det var ingen större plan från början. Första gången blev jag med barn snabbt. Sedan tänkte vi vänta tills vi hade bättre koll på läget, blivit fast anställda och så vidare. Men tiden rann iväg, snart var jag nästan 40 och vi insåg att det var dags att sätta igång om det skulle bli något mer barn.

Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
Annons