Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Pernilla Wahlgren om gamla flirten med barnskådisen: ”Vi hånglade”

02 jul, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Pernilla Wahlgren är lyckligt gift med sin Christian. Men i sin ungdom hade hon en flirt med en barnskådis – känd från serien Den vita stenen.
Annons
Pernilla Wahlgren inför årets Allsång: "Lasse och pappa kommer att hyllas"Brand logo
Pernilla Wahlgren inför årets Allsång: "Lasse och pappa kommer att hyllas"

Tv-serien Den vita stenen älskades av tiotusentals svenskar. Den sändes i tretton delar med start 1973. Handlingen är baserad på Gunnel Lindes bok med samma namn. Serien räknas som en modern klassiker.

Så, vad handlar då serien Den vita stenen om? Det hela utspelar sig på 1930-talet i en by på landsbygden där huvudpersonen Fia och hennes mor, fru Pettersson, bor. Mor- och dotter-duon lever i samma hus som byns häradshövding och dennes hushållerska, Malin. Många i byn menar att Fias mor är lat, och Fia blir, dessutom, mobbad av sina skolkamrater.

Annons

Så en dag förändras allt. Hampus kommer till byn tillsammans med sina fosterföräldrar. Hampus och Fia möts och ett uppdragsäventyr tar form. Detta eftersom Hampus ser att Fia har en vacker vit sten. Han frågar henne om han kan få stenen om han målar ögon, näsa och mun på kyrkklockan i byn. Fler uppdrag följer...

I serien spelades Fia av Julia Hede och Hampus av Ulf Hasseltorp. Julia Hede lämnade rampljuset nästan direkt men Ulf var kvar inom scen och teater till omkring 1990.

Annons

Pernillas flirt med Ulf Hasseltorp

Men häromåret, 2023, kom Ulf Hasseltorps namn upp i ett annat sammanhang. I Villa Wahlgren på Kanal 5 berättde Pernilla Wahlgren nämligen om hur hon en kväll hånglade med Ulf Hasseltorp, som spelade Hampus i serien Den vita stenen.

Ulf Hasseltorp blev, efter Pernillas avslöjande, uppringd av Expressen. För tidningen berättade han att han inte minns kyssen. Men han utesluter inte det faktum att den kan ha ägt rum.

Pernilla Wahlgren, 1983.

– Det är ju några år sedan. Det kan säkert vara möjligt, men jag har inget minne av det, mindes Ulf i Expressen.

Annons

Han fortsatte:

Ulf Hasseltorp, 1987.

– Däremot så spelade vi in en kortfilm ihop, jag kommer inte ihåg vad den heter. Det var 1983 eller 1984, någon gång där.

I dag har han ingen kontakt med Pernilla, men han har varma minnen av både henne och hennes framgångsrika familj.

Numera har Ulf lämnat rampljuset helt. Han driver, enligt Expressen, ett bolag inom naturvård.

– Jag jobbade inom alla sektorer inom teater och film, men jag har hållit på sedan jag var åtta år. Det gav ingenting längre. Det kan bli så där ibland, när man inte känner för saker och ting, berättar han.

Annons