Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam bojkottar Melodifestivalen 2023

17 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCornelia Nordström/EXP/TT, Nils Petter Nilsson
Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren diskuterar Melodifestivalen 2023 i det senaste avsnittet av deras podcast Wahlgren & Wistam.
– Jag var så besviken på allting, säger Sofia som riktar skarp kritik mot årets programledare.
Nu ger Farah Abadi svar på tal!
Annons
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

På lördag vankas den tredje deltävlingen av fyra i årets upplaga av Sveriges största folkfest; Melodifestivalen. I år står radioprataren Farah Abadi och komikern Jesper Rönndahl för programledarinsatsen.

Men nu har en annan känd duo åsikter om Farahs och Jespers prestation så här långt in i musiktävlingen.

I det senaste avsnittet av podcasten Wahlgren &Wistam diskuterar vännerna tillika tv-profilerna Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren årets Mello.

– Jag måste få ut lite aggressioner, för jag tittade då på Mello. Det var så dåligt. Det var så dåligt manus, det var så dåliga låtar. Allt var dåligt, jag var så besviken på allting, säger Sofia som inte bara är kritisk till just programledarna utan alltså till hela innehållet.

Annons

”Känns som ett megabarnprogram”

Pernilla Wahlgren, som själv stått på Melodifestivalens scen både i egenskap som tävlande och som programledare, meddelar att hon alltid brukar sitta bänkad framför tv:n när det vankas Mello-lördag – men inte i år.

– Det finns inget intresse för det nu. Jag är inte så intresserad av de som är med och tävlar nu. Det kan ju vara för att man inte känner någon, säger Pernilla ärligt i poddavsnittet.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi under ett mellansnack i Melodifestivalens andra deltävling som ägde rum i Linköping.
Jesper Rönndahl och Farah Abadi under ett mellansnack i Melodifestivalens andra deltävling som ägde rum i Linköping.

Programledaren Sofia Wistam har däremot tittat på årets upplaga, och hon ställer sig kritisk till Farahs och Jespers insats och till mellanakternas innehåll, som osar för mycket ”barnprogram”.

– Jag blir irriterad på programledarna som... det känns som ett megabarnprogram. Det blir inte bra. De står där med sina manuskort, de har 3-10 rader. Det måste man kunna lära sig utantill. Man behöver inte stå och titta ner i korten 30 gånger. Gör ditt lilla jobb liksom. Manuset var tråkigt och låtarna höll inte måttet. Jag är upprörd, säger hon.

Annons

Vidare vädrar hon ett agg mot att tävlingen introducerades för den nya populära genren EPA-dunk, som inte faller programledaren själv i smaken och får henne att konstatera att hon kanske inte tillhör målgruppen längre.

Se också: 8 fantastiska outfits vi minns från MelodifestivalenBrand logo
Se också: 8 fantastiska outfits vi minns från Melodifestivalen

Farah Abadi ger svar på tal

Farah Abadi håller dock inte med om kritiken riktad mot årets upplaga av Melodifestivalen.

När hon ger svar på tal, blir det tydligt att hon tar det med en klackspark och inte låter sig påverkas negativt.

– Smaken är som baken, delad! Det är kul att folk tycker till om Mello. Jag är superstolt över programmet vi gör och glad att jag får vara del del av Melodifestivalen, säger hon i ett uttalande till Aftonbladet.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons