Pernilla Wahlgren på Kristallen 2019.

0:49

Efter reklamen: Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

(0:49)

Pernilla Wahlgren är inte bara hyllad showartist och Sveriges antagligen mest populära reality-tvstjärna – hon är också en av de största på Instagram. Med 675 000 följare på sociala medier-plattformen slår stjärnan många andra kändisar på fingrarna när det kommer till antalet följare och engagemang.

Artisten lägger dagligen ut små glimtar av sitt liv på Instagram story, och delar med sig av högt och lågt med familjen, kärleken och livet. Men även om du har följt Pernilla Wahlgren på Instagram under många år, så är chansen att du aldrig har sett vad hon lade ut på plattformen när hon började använda den. Vi har scrollat, och scrollat, och scrollat.... och scrollat – och det här är Pernilla Wahlgrens första bilder på Instagram.

Pernilla Wahlgren om inbrottet i villan på Lidingö – det blev stulet

1. Sonen Theo

Den första oktober 2012 lade Pernilla Wahlgren upp sin första bild på Instagram, och då var det yngsta sonen Theo som blev fotograferad i jeans och skinnjacka när han bär på en leksak, och verkar vara på väg mot någon av sina älskade bröder, Oliver eller Benjamin.

”På väg till storebror...!”, skrev Pernilla Wahlgren till bilden.

Därför tillbringar Pernilla Wahlgren semestern utan nya partnern Christian

2. En välkomnande selfie

Det är först i inlägg nummer två, som läggs upp samma dag, som Pernilla Wahlgren konstaterar att hon numera har skaffat, den då inte lika utbredda sociala medier-plattformen, Instagram. Det firar hon med en snygg spegelselfie!

”Så blev man med Instagram också då....!”, skriver Pernilla Wahlgren till bilden, som har gillats 220 gånger. I dag gillas en vanlig bild på Pernilla minst tiotusentals gånger.

3. Fika

Pernilla Wahlgren delar också den här första dagen med sig av en bild på ett paket macarons, ett bakverk som var väldigt på tapeten 2012. Till den bilden skriver hon dock ingen kommentar.

4. En hög presenter

2012 var det vanligt att lägga upp flera Instagram-inlägg på en dag, och det tog Pernilla Wahlgrens minst sagt fasta på! Den fjärde bilden från hennes första dag på Instagram är en hög inslagna presenter, som det verkar som att en eller flera av hennes vänner ska få.

”Bra vänner ska skämmas bort ordentligt!”, skriver hon.

5. Kaffe

Pernilla går sedan vidare till att visa upp en kaffemaskin omringad av sex olika paket kaffe. Koffein är viktigt, tycker Pernilla Wahlgren 2012.

”Så var min dag räddad! Nyladdat med kaffe!”

Här har också sonen Benjamin Ingrosso kommenterat, och undrar när hans mamma skaffade Instagram.

Pernilla Wahlgren och andra kända svenska kvinnor om klimakteriet

Utvald läsning

Femina