Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
0:54

Efter reklamen: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(0:54)

Slå på ljud

Peter Haber, 69, har en lång och gedigen skådespelarkarriär i bagaget, och har med roller som pappa Rudolf i Sunes sommar och Martin Beck i de många Beck-filmerna blivit en av landets mest folkkära skådisar.

Under 1970- och 1980-talet levde Peter Haber med sambon Anne-Li Norberg, som han fick dottern Nina Haber med 1985. Anne-Li, som var en känd skådespelare med roller i Rederiet och Solsidan, gick tragiskt bort i cancer 2018, 64 år gammal.

Därför närvarar inte prinsessan Madeleine och Sofia vid Nobelfirandet

Nina Haber, 36, har gått i sina föräldrars fotspår, och har även hon slagit in på banan som skådespelare. Tillsammans med Bianca Kronlöf och Elin Söderquist har hon haft teatergruppen Gruppen, som de har både skrivit och regisserat flera föreställningar med. Nina Haber har också som många andra skådespelare läst in flera ljudböcker, skriver Hänt.

Nina Haber och skådespelaren Anna Lundström i en intervju om föreställningen Mitt arbete.

Youtube.

Peter Haber fick en son 1995

Sedan 1990 lever Peter Haber med Lena T. Hansson, som även hon är skådespelare. Paret driver filmproduktionsbolaget AntingenEller AB tillsammans. Det dröjde fyra år innan paret flyttade ihop 1994, och året därpå föddes sonen Viktor Haber, idag 26. Lena har, liksom Peter, ett barn från en tidigare relation.

Peter Haber med Lena T. Hansson och sonen Viktor på Kålmården 2005.

Cecilia Liljeton/TT

Viktor Haber har till skillnad från sin storasyster inte valt att följa föräldrarnas karriär, och lever mer tillbakadraget från rampljuset. Som yngre följde han dock med sin pappa på en del premiärer.

Marie Picasso försvann från rampljuset – bytte namn efter sjukdomen

Peter Haber med sonen Viktor på premiären för Beck – Levande begravd, 2010.

Jonas Hessman/TT
The Storytellers – Lyssna med Markiz
5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Slå på ljud
Mest läst