´

Sandras man Jarmo drabbades av stroke
2:28

Efter reklamen: Sandras man Jarmo drabbades av stroke

(2:28)

Slå på ljud

Det var i januari som den 64-åriga artisten Peter LeMarc drabbades av en stroke, men det är först nu efter sex veckor som han väljer att berätta om det öppet i ett långt inlägg på Instagram.

Den folkkära artisten skriver att han förlorat delar av sin syn på grund av en propp i hjärnan, vilket gör det svårt att både läsa och skriva.

”För snart sex veckor sedan drabbades jag av en stroke. Enligt min journal är det en vänstersidig occiptal stroke. En propp har hindrat syresättning i en del av vänster bakre hjärna där celler dött, just i syncentrat. Delar av mitt synfält är borta. Detta gör att jag har väldigt svårt att läsa löpande text, som i t.ex. böcker eller tidningar. Jag får inte heller köra bil”, skriver han på Instagram.

Robert Wells: Samhället behöver ta hand om pensionärerna

Peter LeMarc om sin stroke

Artisten fortsätter med att konstatera att varken han eller läkarna vet hur stroken kommer påverka honom framöver, eller om han kommer kunna bygga upp synen igen. Under de sex veckorna som gått sedan han fick hjärnproppen har hans syn dock inte förbättrats.

Peter LeMarc.

Peter LeMarc har drabbats av en stroke.

Foto: Anders Wiklund/TT

”Alla experter säger: tid och tålamod. Tyvärr är tålamod min allra sämsta gren. Men mina armar, ben, leder, tal, sångröst och humor är intakta. Kanske är min humor om möjligt lite svartare. Jag blir däremot väldigt fort hjärntrött. Måste stänga av. Hjärnan kämpar, antar jag”, skriver artisten, och konstaterar att han ”livskarta ritas om” ännu en gång.

David Ritschards kollaps i Jills veranda: ”Vaknade på sjukhus”

Bland kommentarerna till inlägget, som publicerades på fredagen, är det många som skickar kärleksfulla hälsningar om snabb bättring till Peter LeMarc.

Mest läst