Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Petra Marklunds dramatiska förändring i håret

27 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Petra Marklund som blond.
Under många år var Petra Marklund synonym med sitt platinablonda hår – från början av karriären tills att hon ledde Allsång på Skansen och många år efter.
Men nu har artisten valt att göra en dramatisk förändring med sitt hår.
Det ljusblonda håret har fått ge vika för en mörkbrun page.
Annons
Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021Brand logo
Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021

Petra Marklund, 36, blev känd i hela landet redan som 19-åring under artistnamnet September. Som platinablond tonåring i speciella kläder gick hon i videon till låten La la la (never give it up), som blev en riktig sommarplåga. Åren som följde släppte hon flera stora hits och nådde dessutom framgångar utomlands.

Sen glömdes Petra bort i några år på hemmaplan, innan hon dök upp i premiärsäsongen av Så mycket bättre på TV4 2010, och gjorde en cover på Petters Mikrofonkåt, som än i dag är en stor hit.

Två år efter Så mycket bättre släppte Petra Marklund sitt artistnamn September för gott, när hon släppte låten Händerna mot himlen, skriven av Kents Jocke Berg, som blev en stor hit.

Petra Marklund med kort blont hår.
Så här såg Petra Marklund ut när hon släppte Händerna mot himlen 2012.

Därefter tog karriären en oväntad vändning för Petra Marklund, som valde att axla rollen som programledare för Allsång på Skansen i två år, och tog över efter Måns Zelmerlöw. 2014 och 2015 var det därför Petra som ledde den glada allsången, innan hon lämnade över till en annan blondin 2016, Sanna Nielsen.

Annons

Petra Marklunds oväntade förändring i sitt utseende

Genom karriären har Petra Marklund behållit en grundstomme i sitt utseende – hon har hela tiden varit blond. Ofta har valet fallit på en platinablond kort eller medelkort frisyr, och det är det utseendet hon har förknippats med.

Men inför sitt nya singelsläpp Pengar, som kom tidigare i april, har Petra Marklund valt att byta ut den klassiskt blonda frisyren mot en mörkbrun page. På pressbilderna för den nya låten så visar artisten upp den nya mörka frisyren, samtidigt som hon är klädd i vita kläder.

De som varit uppmärksamma har dock märkt att Petra Marklund bytte ut sin typiska hårfärg redan i december förra året, när hon uppträdde med en tolkning av Roxettes Listen to your heart under SVT:s Musikkalender.

Annons