Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Petra Medes livsvändning – stora beslutet efter sjukdomen

20 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografBYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT.
Petra Mede gör debut som programledare i Let's dance, men har tvingats lägga andra delar av karriären på hyllan.
Efter att ha blivit så svårt sjuk att hon lades in på sjukhus tog Mede tuffa beslut, och valde att lämna Bonusfamiljen för gott.
– Det är jättetråkigt att missa ”Bonusfamiljen”. Men hälsan gick ju först, det blev ju så tydligt, säger hon till Expressen.
Annons
Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

Det var i slutet av förra året som Petra Mede gick ut med att hon hoppar av Bonusfamiljen efter att ha drabbats av covid-19. I pressmeddelandet konstaterade hon att hon behövde ”prioritera sin hälsa”, och därför lämnade den populära serien.

Nu är Petra Mede tillbaka i tv-rutan som programledare för Let's dance, ett jobb hon gör tillsammans med kollegan David Lindgren. Hon berättar att det blev riktigt läskigt med sjukdomen, som hon blev så allvarligt sjuk i att hon tvingades läggas in på sjukhus.

– Jag brukar inte prata så mycket i detalj, men jag var ganska illa däran. Det finns naturligtvis de som blir mycket mycket sjukare, men jag var på sjukhus och blev varse att det här var på allvar. Och då vill man ju bara bli frisk, säger hon i en intervju med Expressen.

Petra Medes livsändring efter sjukdomen – bytte jobb

När hon väl blev frisk från corona, så kände hon att hon ville prioritera saker i sitt liv annorlunda än hur hon hade gjort innan. Därför valde hon att ta beslutet att lämna Bonusfamiljen, även om hon tyckte det kändes trist.

Annons

– När man blir frisk så vill man andra saker, så det är klart det är jättetråkigt att missa ”Bonusfamiljen”. Men hälsan gick ju först, det blev ju så tydligt, säger programledaren till tidningen.

Nu leder hon Let's dance med David Lindgren, som är lyrisk över jobbet.

– När jag fick frågan blev jag superglad. Dels för att jag har längtat tillbaka till tv så mycket, jag trivs i det formatet. Och för att det kändes som att det inte heller kommer att ställas in. Jag hade något att se fram emot. Allting hade försvunnit och så kom det här bara som en skänk från ovan, säger David Lindgren till Expressen.

Annons