Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Piers Morgan lämnar tv-show efter påhopp mot Meghan Markle och prins Harry

10 mar, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Piers Morgan tackar för sig efter en rad kritiserade uttalanden.
Den kontroversielle tv-profilen Piers Morgan gick till hård attack mot Meghan Markle och prins Harry efter intervjun med Oprah Winfrey.
Nu lämnar han sitt arbete på programmet Good morning Britain.
Annons
Här lämnar Piers Morgan morgonsoffan i direktsändning - efter kritiken mot MeghanBrand logo
Här lämnar Piers Morgan morgonsoffan i direktsändning - efter kritiken mot Meghan

Oprah Winfreys intervju med Meghan Markle och prins Harry fortsätter att röra om. Under tisdagskvällen svarade drottning Elizabeth och sade i ett uttalande att hela familjen var väldigt ledsen över att höra hur dåligt hertiginnan och hertigen av Sussex mått under sin tid i kungahuset, och att frågan om hudfärg var särskilt oroväckande.

I intervjun säger ju Meghan Markle bland annat att medlemmar inom hovet diskuterat hennes och prins Harrys då ofödde son Archies hudfärg.

– Och det fanns även en oro, och en diskussion kring hur mörk hans hud skulle vara när han föddes, säger Meghan Markle.

Piers Morgans påhopp

Hon berättar också om hur jobbigt hennes tid i kungahuset var, och att hon led av psykisk ohälsa och hade självmordstankar. När hon vädjade till hovet om hjälp fick hon nej, säger hon, eftersom att det inte skulle se bra ut för institutionen.

Även om drottningen alltså tycks ta det hela på största allvar finns det personer som tvivlar på Meghan Markles vittnesmål. En av dem är tv-personligheten Piers Morgan. Han skriver på Twitter att han inte tror att en högt uppsatt person inom hovet nekat henne den hjälp hon ville ha, och kallar henne för Pinocchio-prinsessan.

Annons

Den här intervjun är ett skamligt svek mot drottningen och kungafamiljen. Jag förväntade mig allt detta avskyvärda destruktiva egoistiska nonsens från Meghan Markle – men att Harry låter henne svärta ner sin familj och monarkin på det här viset är skamligt, skriver han också och fortsätter sin skepsis i sitt program Good morning Britain samma dag som intervjun sändes.

Över 41 000 klagomål mot programmet

I morgonprogrammet blir han konfronterad av sin kollega Alex Beresford som i sin tur menar att det är Piers Morgans uttalanden som är skamliga. Det gör till sist att han stormar ut ur studion. Det skedde under tisdagen, och senare under samma dag kom beskedet från tv-bolaget ITV att Morgan lämnar programmet.

Efter diskussioner med ITV har Piers Morgan beslutat att det är dags att lämna Good morning Britain, skriver tv-bolaget i ett uttalande och fortsätter:

ITV har accepterat beslutet och har inget mer att tillägga.

Måndagens Good morning Britain har fått in över 41 000 klagomål inkommit till den brittiska tv-tillståndsmyndigheten Ofcom som tillsatt en utredning.

Annons