Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pontus Gårdingers nya liv efter uppehållet på tio år – avslöjar nu

15 mar, 2021 

Det har gått nästan ett decennium sedan Pontus Gårdinger var programledare i en stor tv-produktion – nu är han tillbaka med Margaux Dietz i Duellen.
Programledaren avslöjar nu anledningen bakom hans långa uppehåll från tv-rutan.
– Jag hade nästan glömt bort hur det kändes. Men när man väl hamnar där så minns man, säger Pontus Gårdinger till Aftonbladet.

Annons
Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT

Pontus Gårdinger, 56, är tillbaka i tv-rutan, efter att ha varit borta från programledarrollen de senaste tio åren. Nu leder han Duellen med Margaux Dietz, 30, i TV3, där människor, maskiner och djur kommer mötas i olika dueller – allt medan de tävlande lagen ska gissa hur det går i duellerna.

Gårdinger erkänner att han känner sig ringrostig efter att inte ha varit programledare i en så stor produktion på så länge.

– Det var jäkligt kul att vara tillbaka i studion igen. Jag hade nästan glömt bort hur det kändes. Men när man väl hamnar där så minns man att ”just det, det var ju så här det var”, med teamet, manus, en massa kameror och så, säger han till Aftonbladet.

Gårdinger slog igenom som fotomodell innan han gick över till att vara först tv-hallåa och sedan programledare. På 90-talet ledde han Melodifestivalen, och han har varit programledare i en rad produktioner på både Kanal 5 och SVT.

Annons

Pontus Gårdinger: Därför försvann jag som programledare

Men de senaste åren har det varit tyst om honom. Förutom ett kortare uppdrag med Jeopardy på TV8 så har han främst jobbat bakom kameran, och har exempelvis varit producent för Mästarnas mästare i sju år.

– Jag gjorde ju ett par säsonger av Jeopardy men det är ju ett mycket mindre format och ett annat typ av program. Det senaste som var storunderhållning av det här slaget kanske var en säsong av ”Vem kan slå Filip och Fredrik” 2010. Så det är ett tag sedan, säger Gårdinger.

Pontus Gårdinger menar att det kan vara knepigt att hitta projekt som både känns roliga, passar att ha honom som programledare och är något han får in i sitt schema – något som Duellen nu lyckats fylla i alla kriterier för.

– Det är inte helt enkelt. Dels så ska man hitta ett program som man tycker är kul som fan, som passar en och som man tror att folk kommer att gilla. Sedan har det mycket att göra med tiden. Det här spelade vi in under ganska kort tid och då går det att passa in i ett schema om man har ett annat jobb också.

Annons