Prins Daniels gymkedja Balance har länge kämpat med dålig lönsamhet. Daniel är huvudägare i Balance som startades upp 2006, men sedan 2010 och bröllopet med kronprinsessan Victoriahar han inte varit aktiv i bolaget. Nu är dock gym-eran över för prinsen, under onsdagsmorgonen avslöjade nämligen Dagens Industri att gymkedjan Sats köper upp de tre anläggningarna som finns i Stockholm.

I fjol omsatte Balance nästan 50 miljoner kronor, och förlusten landade på 3,2 miljoner kronor.

– Vi har hamnat i ett mellanläge där vi är en liten kedja med för stor overheadstruktur. Vi jobbar i ett premiumsegment och det finns många budgetutmanare som pressar priserna på marknaden, säger Balance vd Anders Svensson till Di.

Hur mycket prins Daniel och de tre andra delägarna får ut för sina andelar är dock hemligt. Det bokförda värdet för Balance är förvisso 12 miljoner, men i årsredovisningen framkommer det att det inkommit bud som överstiger den summan.

Sats kommer nu att skylta om två av gymmen, men den stora anläggningen på Stureplan i centrala Stockholm kommer Balanceskylten att finnas kvar.

Prins Daniel är fortfarande delägare i Master Training, samma gym som kärlekssagan med Victoria startade på. I fjol noterade de en omsättning på 21,6 miljoner kronor och noterade en vinst på 3,3 miljoner.

Läs även:

Prins Daniel ska lära Estelle att åka tunnelbana

Kungliga modesuccén på prinsessan Adriennes dop

Så  mycket pengar tjänar kungligheterna

FOTO: IBL
Artikeln publicerades först på Hänt.se.