Under våren lämnade prins Harry och Meghan Markle det Engelska kungahuset, en historisk händelse. Paret valde istället ett civilt liv utan kungliga förpliktelser, och utan det kungliga apanaget. Nyheten om parets planer om att lämna Storbritannien för att bosätta sig i USA kom som en bomb i början av året. Inte minst hos prins Harrys farmor drottningen Elizabeth, som var helt ovetande om Harrys negativa upplevelser av livet som engelsk prins.

Skulden hos drottning Elizabeth

De senaste halvåret har hertigen och hertiginnan av Sussex fått utstå en hel del kritik då de använt skattepengar till renoveringen av deras lyxiga bostad i Windsor, som de bodde i innan de lämnade kungahuset och som de nu planerar bo i när de besöker Storbritannien.

Men nu är skulden återbetald:

– Nu har hertigen av Sussex till fullo betalat för renoveringen av bostaden Frogmore Cottage. Pengarna som prins Harry nu betalat har till fullo täckt kostnaderna för renoveringen av egendomen som drottning Elizabeth äger, säger en talesperson för prins Harry i ett uttalande.

Nu är de ekonomiskt självständiga

Samtidigt som paret avslöjade planerna om att lämna kungahuset slog de fast att ”de skulle arbeta hårt för att för att bli ekonomiskt självständiga”. Dels för att klara sig själva, och även för att betala tillbaka de motsvarande 28 miljoner kronorna för renoveringen av bostaden i Windsor.

Och nu har det då skett. Paret är ekonomiskt självständiga och med det helt fria från det Engelska kungahuset, och hertiginnan och hertigen står nu utan skuld till drottning Elizabeth. Man får väl lov att anta att parets avtal med Netflix, värt mer än motsvarande en miljard kronor, hjälpte de äkta makarna på traven.

Netflix-pengarna kom som ett brev på posten

Efter flytten till USA och Kalifornien var parets önskan att ge sig in i underhållnings branschen tillsammans. En bransch väl bekant med Meghan som sedan tidigare gjort skådespelarsuccé i dramaserien Suits innan sitt prinsliga äktenskap. Så enligt The New York Times kommer paret att producera dokumentärer, spelfilmer, barnprogram och tv-serier för streamingsajten Netflix.

”Våra liv, både på egen hand och tillsammans, har hjälpt oss förstå kraften i människans själ. Vår målsättning kommer att vara att skapa innehåll som upplyser men som också inger hopp”, säger paret i ett gemensamt pressmeddelande.

Hertiginnan och hertigen säger de också att livet som nyblivna föräldrar fått dem att förstå hur viktigt det är med underhållning för hela familjen.

LÄS MER:

Meghan Markle bryter tystnaden – säger förlåt

Drottningens nya hämnd på Meghan!

Sabina Ddumbas första ord om nya kärleken Daniel