Meghan Markle och Drottning Elizabeth

TT

Meghan Markle och drottning Elizabeth har haft en omväxlande relation. Milt uttryckt. Ibland har de, även efter prins Harrys beslut att frigöra sig från kungahuset, framstått som riktigt vänskapliga. Harry och Meghan ringde upp Elizabeth på videosamtal på regentens 94-årsdag och grattade, och Elizabeth svarade med en offentlig gratulation på Meghans födelsedag.

Men ibland är det som att Elizabeth ändå vill markera mot den brittiska kungafamiljens mest kontroversiella medlem (efter prins Andrew, självfallet).

Drottningens hämnd på Meghan Markle

Elizabeth och Meghan har inte träffats på månader.

Elizabeth och Meghan har inte träffats på månader.

Som ni minns fråntog drottningen både Harry och Meghan sina kungliga titlar och lät dem inte heller använda sitt varumärke “Sussex Royal”. Och nu har vi fått bevittna ännu en tydlig markering.

Tidningen Hola rapporterar att kungafamiljens hemsida har tagit bort alla länkar till två sociala medier-konton: det som Harry och Meghan driver tillsammans, och prins Andrews. Numera länkar hemsidan bara till konton kopplade till prins Charles och hertiginnan Camilla, prins William och Kate Middleton, och kungafamiljens kollektivt drivna konto.

En tydlig signal om att Harry och Meghan står utanför den kungliga gemenskapen. Det ska dock tilläggas att Harrys och Meghans konto är inaktivt sedan en tid tillbaka.

– Jag tror att drottningen ser på Harry som den förlorade sonen, att han kommer komma hem igen och hon kommer välkomna honom med öppna armar, har kungaexperten Ingrid Seward sagt till tidningen Mirror.

“Hon känner sig ledsen”

Den här typen av subtila antydningar, att sluta länka till ett konto, är så långt Elizabeth är villig att gå när det gäller att markera mot Harry och Meghan. Det tror i alla fall Ingrid.

– Jag tror att hon undviker att kritisera något som han gör. Harry och Meghan har nu tagit avstånd från sina kungliga uppdrag. På ett privat plan är det möjligt att hon känner sig ledsen över det, men hon kommer aldrig kommentera det, förmodligen inte ens till sin egen familj. Hon håller nog sina känslor för sig själv, säger Ingrid.

Läs mer:

Meghan Markle bryter tystnaden – säger förlåt

Första jobbet i USA: Det fick Harry och Meghan Markle i lön

Så mycket pengar har Meghan Markle och prins Harry

Mer läsning

Femina