Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Prins Philip är död – blev 99 år gammal

09 apr, 2021 
AvElin Slättberg
AvLovisa Ström
Fotograftt
Prins Philip
Den brittiska prins Philip är död.Han blev 99 år gammal och vårdades på sjukhus den sista tiden.”Prinsen somnade in ”fridfullt imorse på Windsor Castle”, skriver hovet i ett pressmeddelande.
Annons
Det här är drottning Elizabeth - världens äldsta monarkBrand logo
Det här är drottning Elizabeth - världens äldsta monark

Det var år 1974 som drottning Elizabeth ll gifte sig med prins Philip och sedan dess har de hållit ihop i vått och torrt. I över 70 år var de gifta och blev därmed det längsta äktenskapet i det brittiska hovets historia, men nu har drottning Elizabeth dessvärre varit tvungen att ta farväl av sin älskade make.

Nu meddelar Buckingham palace att prinsen har somnat in. Han blev 99 år gammal.

Prins Philip vårdades på sjukhus

Storbritanniens prins har inte haft det helt lätt den senaste tiden. Prins Philip har nämligen vårdats på sjukhus och genomgått en hel del olika behandlingar och operationer.

Det var den 16 februari som den 99-årige prins Philip lades in på sjukhus efter att ha känt att allt inte riktigt stod rätt till. Några veckor senare berättade hovet att han genomgått en hjärtkirurgi och många undrade då vad det var som stod på. Men rätt så snart kunde de meddela att operationen gick bra, och prinsen skulle bara stanna kvar på sjukhuset i några dagar för att vila upp sig. Det var Svensk Dam som berättade om läkarnas lugnande besked:

Annons

– Behandlingen har varit framgångsrik. Men prins Philip kommer att behöva sjukhusvård för uppföljande behandlingar under ett par ytterligare dagar.

Den 16 mars fick prinsen äntligen lämna sjukhuset och kördes därifrån i rullstol.

Prins Philip.

Man lämnade dock ingen information om vilken typ av ingrepp som prins Philip har genomgått. Det kan ha rört sig om en pacemaker, men handlar enligt brittiska medier mer sannolikt om en så kallad stent, som används för att vidga hjärtats blodkärl. En behandling som prins Philip under akuta former tvingades genomgå redan för tio år sedan, 2011.

Buckingham Palace meddelar att Prins Philip har avlidit

Men dessvärre klarade inte prinsens kropp mer, och på fredagen den 9 april meddelade Buckingham Palace att prins Philip avlidit.

Annons

”Det är med stor sorg som hennes majestät drottningen har gett besked om sin älskade makes bortgång”, skriver hovet i ett pressmeddelande innan de fortsätter:

”Prinsen somnade in ”fridfullt imorse på Windsor Castle.”

Prinsen hann däremot leva ett långt liv och skulle ha fyllt hela 100 år den 10 juni.

LÄS MER:

Annons