prinsessan diana
Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna
0:45

Efter reklamen: Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna

(0:45)

Slå på ljud

haDet var för 25 år sedan som vi möttes av den tragiska nyheten att prinsessan Diana avlidit i en bilkrasch. Hela världen var i sorg efter prinsessans bortgång och blommorna utanför Buckingham Palace växte timme för timme. Alla sörjde för prinsarna William och Harry, då femton och tolv år gamla, som mist sin älskade mamma.

Den kasoartade stämningen

Det var en ljummen sommarkväll 1997 som prinsessan Diana och hennes kärlek Dodi Fayed var på besök i Paris – något som hela världen hade fått nys om eftersom paparazzis följde prinsessans varenda steg.

Senare på kvällen åkte paret ut på en biltur och stämningen var kaosartad. Paparazzis i bilar, motorcyklar och vespor följde efter bilen för att ta foton på Diana och Dodi. Inte långt efter det kraschade bilen i hög fart in i betongen, snurrade runt och blev stående vid motsatta väggen. Senare möttes världen av den tragiska nyheten att prinsessan Diana och Dodi Fayed avlidit i bilkraschen.

Prinsessan kan ha förutspått kraschen

Nu kommer uppgifter att prinsessan Diana kan ha förutspått sin egen bilkrasch. I dokumentärserien The Diana Investigations på Discovery+ får vi reda på att ett möte ska ha ägt rum mellan prinsessan och hennes personliga juridiska rådgivare, Victor Mischon. Rådgivaren tog då anteckningar från konversationen som senare blev känt som ”Mischon Note”. Under mötet ska Diana berättat att hon blivit varnad av "pålitliga källor" att en bilolycka planerades att iscensättas där hon skulle råka illa ut – och antingen dö eller bli allvarligt skadad

Detta avslöjande diskuteras vidare i detalj i dokumentärserien. Där experter hävdar att Mischon gav lappen från sitt möte med Diana till Londons dåvarande polis-kommissarie, Sir Paul Condon, vid tidpunkten för olyckan. Och allmänheten ska ha blivit medveten om lappen först efter att Condons efterträdare, John Stevens, tog över eftersom Condon påstås ha låst in den i ett kassaskåp.

Källa: Hollywoodlife

Mest läst