Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Prinsessan Dianas älskare: Diana blev utnyttjad i BBC-intervjun

07 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografStewart Mark/ROTA/TT.

1995 gjorde prinsessan Diana en världskänd intervju där hon för första gången pratade om maken prins Charles otrohet med Camilla Parker-Bowles.
I efterhand har det visat sig att prinsessan blev lurad av BBC-reportern Martin Bashir – något hennes gamla älskare Hasnat Khan nu går ut och kritiserar.
– Jag kommer ihåg att jag sa till henne att jag inte gillade Martin, inte litade på honom och att hon inte borde ha något med honom att göra, säger Hasnat till Daily Mail.

Annons
Fem intressanta fakta om prinsessan DianaBrand logo
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana

Prinsessan Diana och prins Charles var separerade sedan flera år tillbaka, men fortfarande gifta på pappret när hon 1995 ställde upp på en tv-intervju med BBC-reportern Martin Bashir.

Intervjun blev underlag till nyheter världen över, då prinsessan Diana för första gången kommenterade sin makes otrohet med ungdomskärleken Camilla Parker-Bowles, som han numera är gift med. När Bashir frågade om Camilla var en påverkande faktor i att Dianas och Charles äktenskap föll samman, svarade prinsessan:

– Tja, det var tre av oss i äktenskapet, så det var lite trångt.

I efterhand har det kommit fram att Martin Bashir använde sig av oärliga metoder för att få prinsessan Diana att ställa upp på den kontroversiella intervjun. Bland annat anklagas han för att ha visat Dianas bror Charles Spencer ett förfalskat kontoutdrag som skulle påvisa att prinsessan Diana bevakades av den brittiska säkerhetspolisen.

"Om inte jag hade fått se kontoutdragen, så hade jag inte presenterat Bashir för min syster. Då hade han varit en av tusen journalister som hoppades på en pratstund med henne, utan någon realistisk chans att få göra det", har Charles Spencer sagt i ett uttalande.

Annons

Prinsessan Dianas älskare fördömer kritiserade intervjun

Nu går prinsessan Dianas gamla älskare, kirurgen Hasnat Khan, ut och fördömer Martin Bashir också, och menar att han varnade Diana för honom.

– Jag kommer ihåg att jag sa till henne att jag inte gillade Martin, inte litade på honom och att hon inte borde ha något med honom att göra, säger Hasnat Khan till Daily Mail.

Hasnat menar att prinsessan Diana var sårbar och lätt att utnyttja – något Bashir ska ha utnyttjat med lögner.

– Ett av Dianas finaste drag var hennes sårbarhet. Det var den som gjorde henne älskad. Jag förstod senare att Martin såg den här sårbarheten och utnyttjade den. Han var duktig på att övertala Diana. Han kom från BBC, la fram sig själv som respekterad, renhårig. Men han fyllde hennes huvud med lögner, som den där grejen om att Charles skulle ha gjort deras nanny gravid.

Läs mer:

Annons