prinsessornas-vackra-festklanningar-under-riksdagens-konsert-2018

I går deltog kungafamiljen – med undantag för prinsessan Madeleine och Chris O’Neill som befinner sig i USA – vid Riksmötets öppnande, i traditionsenligt svartvita dräkter. Kronprinsessan Victoria bar en elegant dräkt från Paule Ka, medan prinsessan Sofia bar en dräktjacka med matchande klänning från brittiska Hobbs.

På kvällen närvarande kungafamiljen på sedvanligt vis vid Kungliga Filharmonikernas kvällsarrangemang i Konserthuset som alltid hålls på kvällen i samband med Riksmötets öppnande. Regeringen och riksdagens ledamöter deltog också vid den årliga konserten.

Prinsessan victoria konserthuset

Prinsessorna hade då bytt om till mer kvällsvänliga klänningar. Kronprinsessan Victoria valde en favoritklänning från 2010, en metallicglänsande, knälång klänning som kommer från tyska Escada i svart och guld, med kort ärm och skärp i midjan. Victoria bar Escada-klänningen för första gången till Polarprisgalan 2010.

Victoria klänning Escada

Victoria matchade klänningen med svarta pumps och glittriga accessoarer i form av en clutchväska och en stor sjal.

prinsessan sofia vid riksmötets konsert

Prinsessan Sofia valde en helvit, figursydd klänning från Hugo Boss, med båtringning, trekvartsärm och dekorativa knappar vid midjan.

prinsessan sofia klänning hugo boss

Hon matchade den stilrena klänningen med silvriga pumps och en silverfärgad clutchväska samt knallröda naglar och ett ljusrosa läppstift.

 

Läs även:

Det bar prinsessorna på Riksmötets öppnande

Prinsessan Sofias oväntade detalj i dopoutfiten

Victoria bar norsk design – se den fina klänningen!