Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Priscilla Presley avslöjar: Därför var jag tvungen att skilja mig från Elvis

24 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
De var gifta i sex år. Nu berättar Priscilla Presley för första gången varför äktenskapet med Elvis var tvunget att ta slut.
Annons
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar

Häromveckan dök Priscilla Presley upp i den brittiska talkshowen Loose Women och berättade om sin relation med Elvis Presley. Hur var det egentligen att möta honom som ung tonåring och vilka utmaningar ställdes hon inför under parets sex år långa äktenskap?

Priscilla Presley, född Beaulieu, träffade Elvis när hon var bara 14 år gammal. Elvis tjänstgjorde i den amerikanska armén i Västtyskland samtidigt som Priscillas far, som var officer och tillhörde det amerikanska flygvapnet. Elvis var 10 år äldre än Priscilla och redan en internationellt känd rockstjärna.

Priscilla Presleys bröllop med Elvis

Paret gifte sig när Priscilla var 21 och flyttade därefter till hans hem i Memphis – en förändring som visade sig vara svår för den unga bruden.

– När Elvis flyttade till Graceland, hade han redan sin inre cirkel, berättar Priscilla.

Hon tillägger att hon helt och fullt gick upp i Elvis liv, i hans krets, i hans vanor. Livet var isolerat.

Elvis och Priscilla Presley vid sitt bröllop.

– Vi gick inte ut. Elvis gillade inte att äta på restauranger eftersom folk skulle ta bilder på honom och han ville inte bli skjuten... Vi levde, bokstavligen, i en bubbla.

Annons

Under deras sex år som gifta ansträngde sig Priscilla hårt för att upprätthålla det hon benämner som ”mystik” i relationen. Elvis såg henne aldrig utan smink eller medan hon gjorde sig redo.

– Det finns saker man håller för sig själv, slår Priscilla fast.

Elvis, Priscilla och parets lilla dotter Lisa-Marie.

Hon berättar att Elvis också bestämde mycket kring hennes look, vilka kläder hon skulle bära, vilken makeup hon skulle ha.

Även om Elvis var hennes livs kärlek, så tappade Priscilla, under relationen med stjärnan, bort sig själv och sitt liv. Hon såg filmerna han ville se, lyssande på den musik han gillade och åkte till platserna han ville åka till. Till slut blev det för mycket. Hon hade träffat Elvis då hon var för ung, och missat de normala tonår som andra unga kvinnor har. Priscilla tog beslutet att lämna Elvis, för att hon behövde ta reda på hur världen såg ut, på egen hand.

Efter relationen med Elvis började Priscilla dejta Marco Garibaldi, som hon var tillsammans med i över 20 år. Men sedan äktenskapet med Elvis har hon aldrig gift om sig.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons