Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Priscilla Presleys svåra sorg efter Lisa Maries död

13 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Elvis enda barn Lisa Marie Presley har gått bort, bara 54 år gammal.
Hon sörjs nu av sin mamma Priscilla Presley, som förlorat ännu en nära familjemedlem på kort tid, efter barnbarnets död 2020.
– Det är med tungt hjärta jag måste dela med mig av de förkrossande nyheterna att min vackra dotter Lisa Marie har lämnat oss, säger Priscilla Presley.
Annons
Lisa Marie Presley har gått bortBrand logo
Lisa Marie Presley har gått bort

Familjen Presley har drabbats av ännu en svår tragedi. Rockikonen Elvis Presleys dotter och enda barn Lisa Marie Presley har dött, bara 54 år gammal. Hon hittades medvetslös i sitt hem i Los Angeles på torsdagen, och fick hjärt- och lungräddning av sin exman Danny Keough som råkade komma på besök precis när det hände. Lisa Marie Presley skyndades till sjukhus med ambulans, men trots det gick hennes liv inte att rädda.

Hennes mamma Priscilla Presley, 77, skrev först att dottern hade blivit sjuk, i ett inlägg på Instagram.

”Min älskade dotter Lisa Marie har skyndats till sjukhus. Hon får nu den bästa vården. Snälla be för henne och vår familj. Vi känner era böner runt om i världen”, skrev Priscilla Presley till en bild på henne och dottern.

Bara dagar för Lisa Maries död var hon och Priscilla på Golden Globe-galan, här med Austin Butler som spelar Elvis i Elvis.

När det senare under natten, svensk tid, stod klart att Lisa Marie Presley somnat in var det återigen hennes mamma som behövde uttala sig. I ett pressmeddelande till nyhetsbyrån AP berättar hon det sorgliga beskedet, att dottern inte överlevt.

Annons

– Det är med tungt hjärta jag måste dela med mig av de förkrossande nyheterna att min vackra dotter Lisa Marie har lämnat oss, säger Priscilla Presley enligt AP.

Priscilla Presleys tragedier

Lisa Marie Presley lämnar efter sig tre barn, dottern Riley Keough, 33, och 14-åriga tvillingdöttrarna Aaron Love och Harper Lockwood, som hon har med exmaken Michael Lockwood.

Priscilla Presley har tvingats genomleva många tragedier, och på bara några år förlorat flera nära familjemedlemmar. 2020 tog Lisa Maries son, och Priscillas barnbarn, Benjamin Keough, sitt liv. Han blev bara 27 år gammal.

”Det här är några av de mörkaste dagarna i min familjs liv. Chocken i att förlora Ben har varit förkrossande. Att försöka sätta ihop bitarna av alla olika anledningar har penetrerat min själ. Varje dag jag vaknar upp så ber jag att det ska bli bättre. Sen tänker jag på min dotter och den smärtan hon går igenom som mamma”, skrev Priscilla Presley i ett inlägg på Facebook efter tragedin.

Priscilla och Lisa Marie Presley 1973.

Knappt ett år efter det, i augusti 2021, gick också Priscilla Presleys mamma Anna Lillian Iverson bort.

Annons

”Jag är hjärtekrossad. Min vackra mamma gick bort i dag. Hon var ljuset av våra liv. Hon ville aldrig ha någon uppmärksamhet själv. Hennes barn var hennes allt. Vila i frid, mamma. Du kommer alltid att vara med oss.”, skrev Priscilla Presley då på Instagram.

På tre år har Elvis exfru förlorat sitt barnbarn, sin mamma och nu sin dotter. I pressmeddelandet till AP delar hon med sig av sin stora sorg över Lisa Marie, och hyllar sin dotter.

– Hon var den mest passionerade, starka och kärleksfulla kvinna jag någonsin har känt, säger hon.

Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoriaBrand logo
Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoria
Annons