Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lisa Marie Presleys egna ord om sorgen efter sonen

01 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Lisa Marie Presley har tvingats gå igenom mer än vad någon människa ska behöva.
Två år efter att hennes enda son begått självmord berättar Lisa Marie nu om sorgen, rädslan och hur hon orkar leva vidare.
”Det är ett aktivt val att fortsätta, ett val jag gör varje dag och något som minst sagt är en konstant utmaning. Men jag fortsätter för mina tjejer”, skriver hon.
Annons
Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoriaBrand logo
Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoria

Få kända personer har levt igenom så mycket sorg i det offentliga som Lisa Marie Presley. Hennes pappa, rockikonen Elvis Presley, gick bort när hon var ett barn, och sedan dess har hon gått igenom flera offentliga skilsmässor och kämpat med missbruksproblem.

2020 drabbades Lisa Marie av alla föräldrars värsta mardröm – hennes son Benjamin Keough tog sitt eget liv, bara 27 år gammal. Nu har det gått två år sedan den fruktansvärda händelsen, och i samband med ”National grief awareness day” – ungefärligt översatt ”Nationella dagen för medvetenhet om sorg” – skriver Lisa Marie ett öppet brev i People.

Hon konstaterar att hon genom åren har levt igenom mycket, men att sonens död är värre än allt annat.

Annons

”Jag har levt med död, sorg och förlust sedan jag var nio år gammal. Jag har fått vad som är mer än nog av den varan för någon människa under ett helt liv och ändå har jag klarat mig så här långt. Men det här, min vackra vackra sons dödsfall? Den snällaste och mest otroliga varelsen som jag någonsin haft äran att känna, som fick mig att känna mig så stolt varje dag över att vara hans mamma? Som var så lik sin morfar på så många sätt att han faktiskt skrämde mig? Som fick mig att oroa mig ännu mer för honom än jag hade gjort oavsett? Nej. Bara nej”, skriver hon i People.

Lisa Marie och sonen Benjamin 2017.

Sonen älskade sina systrar

Artisten har tre döttrar kvar i livet – Benjamins helsyster Riley Keough, och sina yngre tvillingdöttrar Finley och Harper. I texten skriver Presley att det är för dem som hon kämpar vidare, inte minst för att hon vet att det är vad sonen hade velat.

Annons

”Det är ett aktivt val att fortsätta, ett val jag gör varje dag och något som minst sagt är en konstant utmaning. Men jag fortsätter för mina tjejer. Jag fortsätter för att min son gjorde det väldigt tydligt under sina sista ögonblick att något av det allra viktigaste för honom var att ta hand om och se efter sina småsystrar. Han avgudade dem, och de honom. Jag och mina tre döttrars liv som vi kände till det är helt trasigt och förstört av hans död. Vi lever i det varje. Dag.”

Nu hoppas hon att hennes öppna brev ska kunna hjälpa andra som också går igenom sorg, eller de som har anhöriga i sorg.

”Jag säger allt det här, på den här specifika dagen, 'Nationella dagen för medvetenhet om sorg', med hopp om att jag kan sprida kunskap om sorg och förlust. Men var medveten om att när den här dagen passerar, för dina vänner som har förlorat än älskad, så är varje dag en dag för medvetande om sorg. Jag säger det här i hopp om att det hjälper någon som lider så som jag och mina barn lider.”

Annons