Masked Singer har anmälts till Granskningsnämnden.
Det här är Masked Singer
1:19

Efter reklamen: Det här är Masked Singer

(1:19)

Slå på ljud

TV4-programmet Masked singer har blivit en succé, och är ett av landets mest populära program just nu, med närmare två miljoner tittare varje fredagskväll. I alla avsnitt hålls det en nedräkning för att studiopubliken ska rösta på vem av de maskerade kändisarna som ska åka ut. I samband med den nedräkningen på tio sekunder så visas loggan till mobiloperatören Tre upp på skärmen.

Felix Herngrens diagnos – som saboterar i Masked singer

Nu har TV4 anmälts till Granskningsnämnden för den återkommande reklamen, som anmälaren tycker får för mycket plats för att det ska vara rimligt.

”Jag anser att tio sekunder är för länge och sändningen kan inte kan jämföras med sportevenemang. Vilket företag som levererar röstresultat i en musiktävling är inte jämförbart med sport och anses som sponsring”, skriver anmälaren till Granskningsnämnden, enligt Aftonbladet.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Reklamexperten hyllar TV4 för anmälda reklamen

Om TV4 blir fällda i Granskningsnämnden för den återkommande reklamen är i dagsläget oklart, men enligt reklamexperten John Aleman så påverkar den typen av exponering som mobiloperatören får mindre roll på konsumenters köpbeteende.

– Denna form av reklam är rätt trubbig och verkningslös. Inget som betingar en hög prislapp. Det kommersiella värdet kanske uppgår till max 20 000 till 30 000 kr för varje inslag, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Dock är det få förunnat att synas med sin logotyp i en redaktionell miljö i ett av Sveriges största familjeprogram. Enligt mig är logotypen inget som stör utan det är uppfriskande att TV4 försöker och vågar lansera nya reklam-ytor.

Masked singer-deltagarnas lidande bakom masken – TV4:s nödlösning

Granskningsnämnden har tidigare slagit fast vad det är som gäller för företagslogotyper i tv.

”Elektroniska företagsskyltar får endast förekomma i sport- och tävlingsprogram i tv- sändningar och beställ-tv. Skyltarna får visa namnet på eller logotypen för det eller de företag som tillhandahållit utrustning eller tjänster som varit nödvändiga för att producera information om resultat, matchställning eller dylikt.”

Tittarnas hårda kritik mot juryn i Masked singer i TV4

Mest läst