Slå på ljud

Renée Nyberg, 54, är tillbaka med en ny säsong av Renées brygga i TV4, som spelades in under en turbulent sommar mitt under coronapandemin.

Före inspelningarna drog igång gick Renée Nybergs gamla kollega Adam Alsing bort i corona, något som har påverkat TV4-programledaren under resten av året.
– Adam kände jag ju. Vi hade varit kolleger i många år. Det har varit en otroligt stor sorg. Det har nog inte gått en dag utan att jag har tänkt på honom och hans familj, säger hon i en intervju med Expressen.

När det tragiska inträffade låg Renée Nyberg själv sjuk i corona, och nyheten om vännens bortgång gjorde att pandemin blev mer på riktigt än vad den hade varit innan, säger hon till tidningen.

– Faktum är att jag var själv sjuk i covid då. På något sätt så kändes det som att den här statistiken, vi möttes av varje dag, blev mer än siffror sen Adam gick bort. Så har det varit sen dess, och jag tycker det har varit ett jättesvårt år. Också för att Davids pappa bor på ett äldreboende, och honom har vi inte kunnat träffa sen i mars. Man längtar till att det här är över.

Renée Nybergs kamp mot corona – samtalen med läkare

Även om TV4-profilen aldrig blev så pass sjuk att hon behövde åka in akut till sjukhus, så var det inte långt borta. När det var som värst höll hon tät kontakt med läkare och räknade sina andetag för att se till att hon fick i sig tillräckligt med luft. Att det hände när Alsing precis hade gått bort gjorde situationen ännu värre.

– Jag behövde inte åka till sjukhus, men fick problem just med andningen, fick hålla ständig kontakt med en läkare, och räkna andetag och ta pulsen. Övergick det 20 andetag per minut, så var jag tvungen att åka in. Jag är ingen speciellt ångestriden person. Men det var tre dagar där då det var jobbigt faktiskt, och när man hade en kollega och vän som just lämnat oss i det här, så är det klart att det var obehagligt.

Läs mer:

Renée Nybergs hemska miss med Ola Forssmed i Agnetas Nyårskarameller

Så träffade Lena Endre sin make Martin Wickström

Renée Nybergs pik till Li Pamp i Bytt är bytt: ”Var här först”