Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så träffade Lena Endre sin make Martin Wickström

15 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Lena Endre och maken Martin Wickström har varit tillsammans i sex år, och gifte sig på franska rivieran 2016.
I Renées brygga berättar hon nu om hur paret träffades – och varför de aldrig har bråkat med varandra.
– Man tillåter varann mycket mer, det är inget ägande, vi måste inte positionera oss, säger Dramaten-skådespelaren.
Annons
8 saker du kanske inte visste om Lena EndreBrand logo
8 saker du kanske inte visste om Lena Endre

Lena Endre, 65, gifte sig med konstnärsmaken Martin Wickström, 63, under ett bröllop på franska rivieran 2016. Då hade paret varit ihop i två år.

I Renées brygga får Endre frågan om hur hon och maken träffades, och verkar först bli generad.

– Ska man prata om det, frågar hon med ett skratt.

TV4-programledaren Renée Nyberg undrar då om paret träffades genom dejtingappen Tinder - något Lena Endre dementerar med en gång.

– Nej gud nej, usch vad läbbigt, det skulle jag aldrig våga göra, fy fasen, säger Lena Endre, innan hon berättar hur de faktiskt träffades.

– Skitfulla, en natt på Stureplan den tionde januari, halv tre. Vi var ute med lite andra kompisar och så råkade vi... och så bara… gick vi hem till mig, och sedan dess har vi aldrig flyttat från varann, säger hon enkelt.

Därför har inte Lena Endre bråkat med maken någonsin

Skådespelaren menar att den största skillnaden med att träffa kärleken när man är lite äldre är att det är mindre tjafs i relationen.

Annons

– Vi har inte bråkat en gång på sex år. ”Jaså, tycker du det, är det viktigt för dig? Ja, då kör vi det då”, och han är likadan. Man tillåter varann mycket mer, det är inget ägande, vi måste inte positionera oss. Det där är över på nåt sätt. Och så har vi inte små barn. Det är en stor sak också, säger Lena Endre.

Parets barn från tidigare relationer har alla vuxit upp, men ingen av dem har fått barn på egen hand än, så än har Endre och Wickström inga ansvar som mor- eller farföräldrar.

– Vi har inga barnbarn ännu, fast vi längtar. Men det är en så här helt ansvarsfri tid på något sätt. Alla barnen är stora och vi är fria.

Läs mer:

Annons