Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Renée Nyberg och David Hellenius son Leo spelar i Sveriges landslag

07 sep, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
renee nyberg och david hellenius på gale, till höger sonen Leo under inspelningen av selmas saga 2016.
Trots sin ringa ålder har Renée Nyberg och David Hellenius son Leo redan gjort succé som skådis i både julkalendern och i humorserier.
Men efter framgången valde 15-åringen att ta ett kliv tillbaka från rampluset för att satsa på sin fotbollskarriär.
Och nu kommer han snöra på sig fotbollsdojorna och göra sitt bästa för Sverige i P15-landslagets första landskamper!
Annons
TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Renée Nyberg, 55, och David Hellenius, 47, har varit gifta i elva år, och 2006 fick de sonen Leo Hellenius. Idag har Leo hunnit bli 15 år gammal och med två av Sveriges kanske populäraste programledare var det ingen chock när även Leo följde föräldrarnas fotspår och syntes i tv-rutan. Det var i julkalendern Selmas saga 2016 som Leo gjorde sin skådespelardebut. Efter det såg vi Leo i TV4:s humorserie Finaste familjen där han spelade mot sin pappa David Hellenius.

Annons

– Han är rolig, ibland kan han bara säga lite roliga saker så nej, det är inte så jobbigt. Jag vill bli skådis när jag blir stor, jag har varit med i Julkalendern och Finaste Familjen och det är jättekul, berättade Leo Hellenius för Hänt 2017 när han fick frågan om hur det är att ha komikern tillika tv-profilen David Hellenius som pappa.

Selmas Saga - julkalender 2016.
Från SVT:s julkalender Selmas Saga, här sitter Leo (som Rupert) med Ester Vuori (som spelade Selma) och Johan Ulveson (som Efraim von Trippelhatt).

Leo Hellenius försvann från rampluset

Men strax efter det la sig tystnaden kring kändissonen Leo Hellenius, han valde bort röda mattan-premiärer och skådespelarkarriären helt. Leo Hellenius valde istället att satsa fullt ut på fotbollen. 2020 spelade han nämligen fotboll i Brommapojkarna och har tidigare även spelat i Djurgårdens akademi, där målet ligger på att utveckla skickliga spelare till A-laget.

Annons

Det går bra för Leo Hellenius på fotbollsplanen

Och nu har då David Hellenius och Renée Nybergs son Leo blivit uttagen till Sveriges landslag för pojkar födda 2006, och ska nu under september spela sina första landskamper. Det hela kommer utspela sig på ett läger i Uddevalla mellan 20-26 september de kommer spela mot Norge både den 23 och 26 september.

Så förbundskaptenen Christofer Augustsson har tagit ut den slutgiltiga truppen till P15-landslaget, och en av de totalt 18 uttagna spelarna är alltså kändissonen Leo Hellenius!

Grattis och heja, heja!

pappa david och sonen Leo på scenen under fotbollsgalan 2016
Pappa David Hellenius och Leo Hellenius delar ut priset Årets back under Fotbollsgalan i Globen 2016.
Annons
TV: 5 saker om Renée Nyberg som du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Renée Nyberg som du kanske inte visste
Annons