renee nyberg och david hellenius på gale, till höger sonen Leo under inspelningen av selmas saga 2016.
TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
0:54

Efter reklamen: TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(0:54)

Slå på ljud

Renée Nyberg, 55, och David Hellenius, 47, har varit gifta i elva år, och 2006 fick de sonen Leo Hellenius. Idag har Leo hunnit bli 15 år gammal och med två av Sveriges kanske populäraste programledare var det ingen chock när även Leo följde föräldrarnas fotspår och syntes i tv-rutan. Det var i julkalendern Selmas saga 2016 som Leo gjorde sin skådespelardebut. Efter det såg vi Leo i TV4:s humorserie Finaste familjen där han spelade mot sin pappa David Hellenius.

– Han är rolig, ibland kan han bara säga lite roliga saker så nej, det är inte så jobbigt. Jag vill bli skådis när jag blir stor, jag har varit med i Julkalendern och Finaste Familjen och det är jättekul, berättade Leo Hellenius för Hänt 2017 när han fick frågan om hur det är att ha komikern tillika tv-profilen David Hellenius som pappa.

Selmas Saga - julkalender 2016.

Från SVT:s julkalender Selmas Saga, här sitter Leo (som Rupert) med Ester Vuori (som spelade Selma) och Johan Ulveson (som Efraim von Trippelhatt).

Leo Hellenius försvann från rampluset

Men strax efter det la sig tystnaden kring kändissonen Leo Hellenius, han valde bort röda mattan-premiärer och skådespelarkarriären helt. Leo Hellenius valde istället att satsa fullt ut på fotbollen. 2020 spelade han nämligen fotboll i Brommapojkarna och har tidigare även spelat i Djurgårdens akademi, där målet ligger på att utveckla skickliga spelare till A-laget.

Renée Nybergs fina hyllning till 26-åriga dottern Emma

Det går bra för Leo Hellenius på fotbollsplanen

Och nu har då David Hellenius och Renée Nybergs son Leo blivit uttagen till Sveriges landslag för pojkar födda 2006, och ska nu under september spela sina första landskamper. Det hela kommer utspela sig på ett läger i Uddevalla mellan 20-26 september de kommer spela mot Norge både den 23 och 26 september.

Så förbundskaptenen Christofer Augustsson har tagit ut den slutgiltiga truppen till P15-landslaget, och en av de totalt 18 uttagna spelarna är alltså kändissonen Leo Hellenius!

Grattis och heja, heja!

pappa david och sonen Leo på scenen under fotbollsgalan 2016

Pappa David Hellenius och Leo Hellenius delar ut priset Årets back under Fotbollsgalan i Globen 2016.

12 kända programledare som blivit ett par

TV: 5 saker om Renée Nyberg som du kanske inte visste
1:04

Efter reklamen: TV: 5 saker om Renée Nyberg som du kanske inte visste

(1:04)