Sedan flera år tillbaka har TV4-tittarna kunnat se superduon Renée Nyberg, 54, och Karin Laserow, 70, tillsammans i Bytt är bytt. Men under sommaren meddelande kanalen att antikexperten Karin inte längre skulle medverka i programmet under den kommande säsongen.

Renée Nyberg, 54, forsätter däremot som programledare, men istället får hon Li Pamp, 47, vid sin sida.

Därför försvinner Karin från Bytt är bytt

Anledningen till att Karin inte längre kommer att synas i programmet beror på den pågående pandemin. Beslutet togs tillsammans med TV4 och när Hänt nådde henne under sommaren förklarade hon att det kändes rätt. Däremot stack hon inte under stolen med att hon hade trivts väldigt bra med programmet och att det såklart var tråkigt. Hon hade däremot ett glatt sätt att se på saken.

– Livet går inte i repris men det gör Bytt är bytt! Och nu går faktiskt programmet i repris varje lördag! Det kan man alltid spola tillbaka, men livet kan man inte få tillbaka, sa Karin då till Hänt.

Karin förklarade även att hon ser glatt på framtiden och kommer att vara öppen för nya programidéer framöver. Istället för att vara på tv-rutan passar hon nu på att spendera tid med maken Kaj.

Piken till Li under sändningen

Under torsdagkvällen var det dags för premiär av höstens säsong. På tv-rutan dök Renée och Li upp med ett spännande program för tittarna. Men vad Renée visade sig fastnat för var inte den nya kollegans antikkunskaper – utan något helt annat.

– Jag känner igen mig själv när jag ser dig, säger Renée i programmet och forsätter:

– Vi är lite lika ja… Det kan vi konstatera. Jag undrar, vi kanske behöver göra något så dem kan känna skillnad på oss där hemma.

Den nya duon kommer sedan överens om att det kanske vore lättast om någon av dem bytte frisyr då deras bruna svall kanske främst är det som orsakar likheten mellan dem.

– Jag var här först, det är du som får byta frisyr, säger Renée.

Inte nog med att be Li att ändra frisyr så flikar hon även in en pik om att det inte vore helt fel om hon påminde om den gamla kollegan.

– Jag tänker lite Karin Laserow. Blondt och kort, det kommer att vara jättetydligt, säger Renée.

Renée och Li

Foto: TV4

Dyker upp i likadana kläder

Renée och Lis likhet verkar vara ett ämne som blivit hett att diskutera inom produktionen. Ett av klippen som publicerats inför programmets start handlar nämligen också om det.

– Den här nya experten alltså. Jag tycker att hon är väldigt lik mig, säger Renée i klippet som är publicerat på hennes Instagram innan Li dyker upp iklädd exakt likadana kläder.

Bytt är bytt sänds 20.00 på TV4 och TV4 play.

Läs mer:

Doktor Mikaels förvandling efter kärleksresan med Lotta Engberg

Victoria Beckhams fina gest till dottern Harper – på catwalken

Heidi Klums dotter Leni har vuxit upp – nya bilderna visar