Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Renée Nybergs nya liv som mormor

16 jan, 2023 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Renée Nyberg
I somras blev Renée Nyberg mormor – och lyckan visste inga gränser.
Nu berättar hon om den stora glädjen och hur den första tiden med barnbarn har varit.
Annons

Programledaren Renée Nyberg, 56, aktuell med en ny säsong av Renées brygga på TV4, som är inne på sin nionde säsong.

Se 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se 4 programledare som blivit kära i varandra

Vid sidan om jobbet är hon mamma till tre barn. Dottern Emma Zachrisson, 28, och Tom Zachrisson, 28, fick hon under äktenskapet med Jan Zachrisson, 62.

När Renée Nyberg separerade från honom år 2003 hittade hon snart kärleken på nytt i programledarkollegan David Hellenius, 48. De har tillsammans sonen Leo Hellenius som i dag är 16 år gammal.

Renée och Davids framtidsdröm – bo utomlands

I en ny intervju berättar Renée Nyberg hur livet ter sig nu när barnen blivit äldre.

– Jag skulle säga att det är en ny fas. Alla tre barnen börjar bli stora och de två äldsta har flyttat hemifrån för länge sedan. Plötsligt, för första gången på många år, tänker jag mer framåt. Okej, nu kan man snart göra lite vad man vill. I så många år har det varit barn som ska hämtas och lämnas. Man är i en vardag som snart inte finns där längre, även om vår tonåring fortfarande bor hemma, säger hon till Amelia.

Renée Nyberg och David Hellenius prisades båda som årets programledare på Kristallen 2022.
Renée Nyberg och David Hellenius prisades båda som årets programledare på Kristallengalan 2022.

Renée Nyberg berättar vidare att hon och maken har en dröm om att lämna Sverige för en period – något som börjar bli möjligt tack vare att barnen blir äldre.

Annons

– Det kan vara tankar om att vi kanske ska bo i ett annat land ett tag. Man kan höja blicken lite på ett nytt sätt. Det är en känsla av allt är möjligt, en härlig frihetskänsla. Min äldsta dotter har fyllt 28 år nu, säger hon.

Renée Nybergs insikt efter barnbarnet

Förutom frihetskänslan har programledaren en annan sak att glädjas åt. I somras blev hon nämligen mormor.

– Att se sin dotter få en egen flicka är den mäktigaste känslan jag varit med om. Kanske är det en insikt om att livet går vidare och att det känns meningsfullt på riktigt, säger hon till Amelia.

Strax efter att hennes barnbarn kommit gästade Renée Nyberg TV4:s Tilde, och i programmet delade hon med sig av sina känslor.

– Jag är helt golvad av att jag känner så här. Jag trodde inte det. Att det skulle vara ännu större att bli mormor än det är att bli mamma. Men att ens dotter får en dotter, det är det största hittills, säger hon i intervjun.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons