Stig Engström, även kallad Skandiamannen.

Det blir Robert Gustafsson som ska spela Stig Engstöm, mer känd som Skandiamannen, i en kommande Netflix-serie. Serien Den osannolika mördaren är baserad på Thomas Petterssons prisbelönta reportagebok Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme.

Skådespelaren ser fram emot att spela den speciella rollen som Olof Palmes mördare – särskilt eftersom han var på plats på biografen kvällen för mordet.

– Att få gestalta Stig Engström är både en spännande utmaning och ett stort ansvar, men också något av en terapi. Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna – och det är jag inte ensam om att känna, säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande.

Stig Engström utpekad som Olof Palmes mördare

Åklagare Krister Petersson och Olof Palme-gruppen pekade officiellt ut Stig Engström som Olof Palmes mördare i juni i år, och lade därefter ner förundersökningen eftersom Engström är avliden sedan många år. Det blir inte heller någon rättegång.

Utöver Robert Gustafsson i huvudrollen så kommer även skådespelare som Eva Melander, Mikael Persbrandt och Peter Andersson ha roller i Netflix-serien. Den osannolika mördaren har premiär på Netflix under nästa år, och regisseras av Charlotte Brändström och Simon Kaijser, samt produceras av FLX.

Läs mer:

Allt du behöver veta om mordet på Olof Palme

Han pekas ut som Olof Palmes mördare

Henrik Schyffert om plötsliga kollapsen – föll ihop i hallen