Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Robert Gustafsson spelar Skandiamannen

04 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografSVT/TT-
Stig Engström, även kallad Skandiamannen.
Robert Gustafsson ska spela Skandiamannen i kommande Netlfix-serien Den osannolika mördaren, baserad på boken med samma namn av Thomas Pettersson.
Humorskådespelaren menar att det kommer bli som terapi för honom att genomföra rollen – då han var på biografen vid mordnatten.
– Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna – och det är jag inte ensam om att känna”, säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

Det blir Robert Gustafsson som ska spela Stig Engstöm, mer känd som Skandiamannen, i en kommande Netflix-serie. Serien Den osannolika mördaren är baserad på Thomas Petterssons prisbelönta reportagebok Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme.

Skådespelaren ser fram emot att spela den speciella rollen som Olof Palmes mördare – särskilt eftersom han var på plats på biografen kvällen för mordet.

– Att få gestalta Stig Engström är både en spännande utmaning och ett stort ansvar, men också något av en terapi. Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna – och det är jag inte ensam om att känna, säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande.

Stig Engström utpekad som Olof Palmes mördare

Åklagare Krister Petersson och Olof Palme-gruppen pekade officiellt ut Stig Engström som Olof Palmes mördare i juni i år, och lade därefter ner förundersökningen eftersom Engström är avliden sedan många år. Det blir inte heller någon rättegång.

Utöver Robert Gustafsson i huvudrollen så kommer även skådespelare som Eva Melander, Mikael Persbrandt och Peter Andersson ha roller i Netflix-serien. Den osannolika mördaren har premiär på Netflix under nästa år, och regisseras av Charlotte Brändström och Simon Kaijser, samt produceras av FLX.

Läs mer:

Annons