Robert Andersson

TT

Robert ”Robinson-Robban” Andersson, 48, slog – som smeknamnet antyder – igenom i Expedition Robinson på SVT 1999. Därefter var han med tre gånger till, vilket gör honom till den deltagare som varit med flest gånger.

Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmer
1:27

Efter reklamen: Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmer

(1:27)

Slå på ljud

Gick ner sju kilo på en månad

Nu syns han i ett nytt tv-program, Carina Bergs Herre på täppan som går på Kanal 5. Och i sann Robinson-Robban-anda har han legat i hårdträning inför sin medverkan. Men efter den tuffa träningsperioden kom han till insikt.

– Grejen är att jag misstänker att jag har en ätstörning, på fullaste allvar. Inför tävlingen gick jag ner sex, sju kilo på en månad, jag skippade smöret på mackorna, käkade tonfisk, cyklade till jobbet, hem från jobbet, höll mig nykter, var i bra form och direkt när jag var klar med tävlingen så gick jag upp allt igen, säger han till Expressen.

Robert Andersson är född i Gällivare och har två barn.

Robert Andersson är född i Gällivare och har två barn.

TT

Han gör klart att han gick upp fem kilo på tre veckor och ”fick tillbaka gubbmagen” efter programmet. Robert Andersson misstänker att det finns en anledning till matproblemen: de starka sömnpiller som han äter innan läggdags.

Han säger att han tar pillren på grund av en tidigare skada i ryggen, som han lidit av i över 30 år.

– Precis innan jag somnar så blir jag både glad och trött och ”wow-wow-wow” och börjar käka och jag vräker i mig mat precis innan jag går och lägger mig, varje kväll, förklarar han och poängterar att de brukar undvika att ha snacks hemma under veckorna för att undvika hetsätning.

Magdalena Graaf och Louie Marti bryter förlovningen

”Att leva med smärtor är ett heltidsprojekt”

Istället går han då loss på annat smått och gott som finns i skafferiet så som nötter och frön. Det är något som fästmön Simone Brandstedt, 31, börja tifrågasatta.

– Sen vaknar Simone på morgonen och”Robert, vad har du gjort, det är smulor i hela köket”.

Siw Malmkvists avslöjande om hälsan – så håller hon sig pigg

Robinson-Robban har tidigare talat ut sina svåra ryggsmärtor.

– Att leva med smärtor är ett heltidsprojekt. Allt är påverkat av smärta in i den minsta detalj, säger han till Expressen, och berättar hur problemen uppkom.

– En galen kirurg ansåg att jag behövde operera ryggen för att jag hade lite ont när jag åkte skidor. Så jag opererades för compartment syndrome. Alla ryggläkare jag träffat efteråt har sagt: ”Hur kunde det hända?”. Sedan den dagen han satte kniven i mig, så pajade bröstryggen, berättar han.

Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-program
1:50

Efter reklamen: Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-program

(1:50)

Slå på ljud

Foto: TT

Mest läst