Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Roxette återuppstår – Per Gessle om att ersätta Marie Fredriksson

23 mar, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
I år är det tre år sedan Marie Fredriksson gick bort i sviterna av sin hjärntumör. Nu meddelar hennes vän och kollega Per Gessle att bandet Roxette, som bestod av Per och Marie, återuppstår.
Annons

Den nionde december 2019 gick Marie Fredriksson bort i sviterna av sin tidigare sjukdom. Hon blev 61 år gammal. År 2002 drabbades hon av en hjärntumör, och tillfrisknade 2009. Men 2016 blev hon återigen sjuk, något som gjorde att läkarna avrådde henne från att turnera och stå på scen. Och tre år senare möttes vi av det tragiska beskedet att hon gått bort.

TV: Roxette återuppstår – med Per Gessle och två nya sångareBrand logo
TV: Roxette återuppstår – med Per Gessle och två nya sångare

Så blir Roxette utan Marie Fredriksson

Efter Maries död har Per Gessle funderat över vad han ska göra med bandet Roxette, som duon utgjorde ihop. Nu berättar Per Gessle att bandet kommer att släppa en singel i maj, och ett album i september.

roxette
Duon Roxette. Per Gessle och Marie Fredriksson under slutet av 80-talet.

”Det går inte att ersätta Marie och det är heller inget jag vill. Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans. Men det känns spännande att få fortsätta den här resan – fast på ett annat sätt. Hade Marie varit vid liv fortfarande så hade vi givetvis gjort det här tillsammans”, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Annons

På albumet gästas han av artisterna Helena Josefsson och Dea Norberg, som båda tillhört den inre Roxette-kretsen i många år.

Per Gessles sorg efter Marie Fredriksson

När Marie Fredriksson gick bort pratade Per Gessle om sorgen i ett pressmeddelande.

– Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela, sa han.

roxette
Duon på scenen 2015.

– Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same, berättade han vidare.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: Kändisar som gått bort 2021Brand logo
Se också: Kändisar som gått bort 2021
Annons