Så blev Mia Parnevik av med smärtan för sin artros

1:22

Efter reklamen: 10 kändisbarn som blivit tillsammans

(1:22)

Mia Parnevik, 53, har lidit av höftartros i flera år, och med det kommer en stor smärta. Det var när hon, som är bosatt i Florida sedan flera år tillbaka, uppsökte läkare som de konstaterade att det var artros och föreslog en operation och en ny höft. Något som Mia själv inte var så sugen på.

– Jag har haft jättemycket smärta. Jag kunde knappt gå ur sängen förr, berättar Mia Parnevik för Aftonbladet och förklarar att hon kände sig för ung för en sådan operation nu, därför sökte hon efter andra alternativ.

Metoden som fungerade för Mia Parnevik

Och nog hittade hon ett annat alternativ, som minst sagt fungerade för henne. Det svenska företaget Joint Academy erbjuder träningsprogram och övningar via en app i mobiltelefonen, och fungerar som en artrosskola. Övningarna görs på egen hand och du har även tillgång till en fysioterapeut som du har direktkontakt med.

– Jag är lat, helt klart. Jag drog mig för att gå till läkaren och sådana saker. Det är inte riktigt min grej. Så det här passar mig så himla bra, berättar Mia Parnevik som redan efter bara veckor kände ett resultat:

– Jag märkte stor skillnad i smärtan, det var en väldig förändring för mig. Jag har ganska hög smärttolerans. Jag har fött fyra barn utan bedövning, jag vet att jag har hög smärttolerans, men jag märkte att jag blev så mycket bättre.

Kristin Kaspersen om hur det är att vara svärmor till Peg Parnevik

Därför flyttar Mia och Jesper Parnevik

Mia och maken Jesper Parnevik har precis sålt sin stora villa i Florida, det huset som vi bekantade oss med i familjens realityserie Parneviks. I döttrarna Peg och Pennys podcast Pillowtalk har de berättat om anledningen till att deras föräldrar väljer att lämna det stora huset.

– Anledningen till att de flyttar är ju för att det här huset är enormt, och alldeles för stort för två personer. Och också för dyrt för två personer, förklarar Penny och Peg fyller snabbt i:

– Och de har bott där i tjugo år... Det är mycket att ta hand om, säger hon och ger exempel på att mamma och pappa har ett massa onödigt fix och trix med bland annat poolen.

Mia och Jesper Parnevik flyttar från lyxhuset – där ska de bo

Peg Parnevik försvarar pappa Jesper: Han är inte sån

Mer läsning

Femina