Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det för ”Octomom” – efter alla skandaler

30 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPicture Perfect/REX/TT.
2009 blev amerikanska Nadya Suleman världsnyheter, när det visade sig att hon var gravid med åttlingar, samtidigt som hon redan hade sex barn sedan innan.
Intresset för ”Octomom” var stort när hon blev den första amerikanen i historien att lyckas födda åtta barn samtidigt.
Så här har det gått för ”Octomom”– och för alla hennes barn!
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

Det var 2009 som nyheten spred sig som en löpeld över hela världen – en helt vanlig sexbarnsmamma i USA hade blivit gravid med åttlingar.

Nadya Suleman, som i framtiden bara skulle vara känd som ”Octomom”, en lek med det engelska ordet för bläckfisk som har åtta armar, gick igenom en minst sagt tuff graviditet i offentligheten. Hon var ensamstående och arbetslös, och hade fått alla sina barn med hjälp av provrörsbefruktning – och så även denna gång, när hon alltså blev gravid med åtta barn samtidigt.

Nadya lyckades föda alla åtta barnen utan att någon skadades eller gick bort, och blev över en natt mamma till ytterligare sex pojkar och två flickor, utöver de tre döttrar och tre söner hon redan hade.

Annons

Octomom kritiserades – fuskade med bidrag och gjorde porr

Åren som följde kritiserades och uppmärksammades hon för många olika saker – sin barnuppfostran, bidragsfiffel och att hon gjorde porr.

I samband med att barnen föddes spelade hon också in en realityserie om den osannolika familjen. Men i samband med att intresset för familjen falnade så fick Nadya allt svårare att betala räkningarna – hon har utgifter på ungefär 50 000 kronor i månaden för att hålla hela familjen mätt och trygg. Det var därför hon först började spela in porr, och försökte jobba som modell. Samtidigt fick hon ekonomisk hjälp från staten – något det visade sig att hon tjänade för bra för att ha rätt till. 2014 dömdes hon för detta, och två år senare berättade hon för Daily Mail om kampen.

– Ingen hatar ”Octomom” mer än vad jag gör, sa hon till dem.

I dag har Nadya Suleman bytt namn till Natalie, och jobbar som socialarbetare, inriktad på familjer med problematik kring narkotikamissbruk.

Annons

Barnen har också hunnit växa upp. Barnen Amerah, 18, Joshua, 17, Aiden, 15, Elijah, 15, och tvillingarna Calyssa och Caleb, 14, har alla hunnit bli tonåringar, och åttlingarna fyllde nyligen 12 år allihopa.

"Grattis till tolvårsdagen av åtta av de snällaste, mest omtänksamma och medkännande människorna jag någonsin har känt", skrev mamma Natalie till en bild på barnen, där de alla satt i djurinspirerade onepiece-dräkter i form av olika djur.

Suleman konstaterade också att hon är stolt och lyckligt lottad över att få vara mamma till Noah, Maliyah, Nariyah, Jesaja, Jeremia, Jona, Josiah och Makai, som kom till världen för 12 år sedan.

Källa: Se og hør.

På Instagram visar hon också upp familjens vardagsliv inför sina 189 000 följare:

Annons