Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det för tidigare jurymedlemmarna i Let's dance

06 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Let's dance har sänts varje vår sedan 2006, men under årens lopp har profiler kommit och gått.
Medan Tony Irving och Ann Wilson har suttit i juryn i varenda säsong, är det andra jurymedlemmar som har lämnat – eller tvingats bort.
Så har det gått för tidigare medlemmar i Let's dance-juryn.
Annons
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s danceBrand logo
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance

De sitter vid dansgolvet och dömer de dansande kändisarna år efter år – den trofasta Let's dance-juryn. Ledaren Tony Irving har varit med i alla säsonger sedan starten 2006, och likaså gäller kollegan Ann Wilson. Men utöver de två har medlemmarna kommit och gått, och ibland kommit tillbaka igen.

Så här har det gått för de forna jurymedlemmarna i Let's dance – och därför försvann de från rutan.

Dermot Clemenger: Säsong 1-10, 15-

Dermot Clemenger lämnade Let's dance i några år, men är nu tillbaka.

Dermot Clemenger, 49, var länge en självklar del av juryn i Let's dance, och underhöll många med sitt munhuggande med kollegerna. Men efter programmets 10-årsjubileum 2015 petades han av TV4. Enligt Dermot själv handlade det om meningsskiljaktigheter kring vilken riktning juryns kritik skulle ta.

Annons

– När jag förstod vilken riktning de ville ta, då kände jag att det inte är jag. Det är ingenting för mig. Jag har alltid stått för ärlighet och integritet, sa han till Aftonbladet.

Kanalen ska ha velat att han skulle vara vassare mot både kolleger och deltagare.

– De ville ha någon som är hårdare och det är inte min stil. Att såra folk för att få resultat. Jag tycker att man får mycket bättre resultat om man uppmuntrar deltagarna med konstruktiv kritik. Jag tycker att de förtjänar det.

2020 var Dermot dock tillbaka i programmet, och har stannat kvar sedan dess.

Maria Öhrman: Säsong 1-5

Maria Öhrman med resten av juryn, sin sista säsong 2010.

De första fem säsongerna av Let's dance bestod juryn av Tony Irving, Ann Wilson, Dermot Clemenger och Maria Öhrman. Efter den femte säsongen blev dock Maria petad – utan att förstå varför. TV4 ville nämligen inte ge henne en tydlig anledningen.

Annons

– Jag fick veta att jag inte var aktuell längre och att det inte hade något med mina prestationer att göra. Även om det här inte är någon katastrof för mig, så är det aldrig roligt att bli bortvald. De har heller inte gett mig någon motivering, jag tycker att de borde kunna kommunicera rakt med mig efter fem år, sa hon till Expressen efter petningen.

Maria Öhrman är utbildad ekonom, och under flera år var hon både ekonomichef på ett företag samtidigt som hon undervisade i dans, drev butik med dansutrustning och reste som internationell domare på helgerna. Till slut blev det för mycket för henne – hon blev utbränd och tvingades lägga om sitt liv. Under Let's dance-perioden lämnade hon det hektiska livet i Stockholm för ett hus utanför Gävle, något Maria tror spelat in i varför hon petades.

– Jag har levt helt tillbakadraget i 1,5 års tid. Jag förstår att det inte är en önskvärd situation när man deltar i ett av TV4:s största underhållningsprogram. De vill att man ska synas mycket mer, sa hon till Hälsoliv.

Isabel Edvardsson: Säsong 6

Isabel Edvardsson kom in som jurymedlem en säsong.

Efter att Maria Öhrman petats valde TV4 en helt annan väg, och tog in den 28-åriga proffsdansaren Isabel Edvardsson. Hon kom då från den tyska versionen av programmet, där hon hade deltagit som både dansare och domare.

Annons

– Det här med Isabel förnyar allting. Jag var väldigt bekväm med hur det var. Men vi kanske var för bekväma, sa Tony Irving vid bytet, till Aftonbladet.

Men Isabel blev ingen långvarig figur i varken Let's dance eller svensk underhållning. Efter bara en säsong i juryn valde TV4 att bara ha Tony Irving, Dermot Clemenger och Ann Wilson i juryn. Isabel flyttade tillbaka till livet i Tyskland, där hon nu är en framgångsrik dansprofil. Hon har dansat som proffsdansare i den tyska versionen av Let's dance igen, och vunnit tävlingen flera gånger.

Cecilia Lazar: Säsong 11-14

Cecilia Lazar var jurymedlem i fyra säsonger.

När Dermot Clemenger inte ville vara hårdare i sin kritik blev han utbytt mot forna proffsdansaren Cecilia Lazar, som hade en historia med programmet. Cecilia hade nämligen tränat många av programmets forna proffsdansare, som Carin da Silva och Jeanette Calrsson.

Annons

Men fyra säsonger fick räcka för Cecilia, som hoppade av inför 2020. Hon saknade helt enkelt att arbeta som domare på danstävlingar runt om i världen, något det inte fanns tid för under Let's dance.

– Jag har gjort grejen nu. Jag brinner verkligen för dansen, jag har mina tävlingsdanser och jag älskar att vara utomlands och döma internationellt. Det har jag fått avsäga mig under åren i ”Let’s dance”. Åren går och jag känner att jag vill göra det som jag brinner för mest i livet. Därför hoppar jag av. Men jag ser tillbaka på åren med glädje och jag känner att jag slutade på topp. De två sista åren är jag riktigt nöjd med, sa hon till Aftonbladet.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons