90-talsbandet Destiny’s Child toppade listorna världen över med låtar som Survivor, Say my name och Independent women, för att bara nämna några. Genom årens lopp försvann flera medlemmar, och en tillkom. Beyoncé var en av grundarna och henne vet vi ju hyfsat väl hur det gick för – men hur gick det egentligen för de andra som sjöng i bandet? Vi vet!

Kelly Rowland

Kelly Rowland.

Kelly Rowland var en av grundarna bakom det kända bandet och sångerskan var med ända fram till det att bandet upplöstes 2005. Efter det har Rowland haft en väldigt framgångsrik solokarriär och toppat listorna med låtar som Dilemma, When love takes over och Motivation.

Hon har även rönt framgångar som skådespelare och medverkat i tv-serier som The Hughleys och Taina, och filmer som Freddy vs Jason, The Seat Filler och Think Like a Man. Dessutom har hon varit domare i den brittiska versionen av The X Factor och i det australiensiska programmet Everybody dance now.

Såhär ser Kelly Rowland ut i dag:

Beyoncé Knowles

Beyoncé Knowles.

Beyoncé Knowles är nog den som haft mest framgångar av de forna bandmedlemmarna, och som bandmedlem och soloartist har hon medverkat i skivor som har sålts i 75 miljoner exemplar. Solodebuten kom 2003, när Destiny’s Child hade en paus, med albumet Dangerously in love, som vann fem Grammys 2004. Sedan dess har hon släppt åtta ytterligare album, och är i dag en av världens bäst betalda artister. I juli förra året fick vi även höra hennes röst som Nala i Disneys nya version av Lejonkungen.

Såhär ser Beyoncé ut i dag:

Michelle Williams

Michelle Williams fick hoppa in som medlem i Destiny’s Child efter det att LaTavia Roberson och LeToya Luckett fått sluta. Även hon satsade på en solokarriär efter bandet och fick okej framgångar med låtar som We Break the Dawn och The Greatest.

Utöver musiken har hon även haft en del framgångar som skådespelerska, framförallt på Broadway och Westend. Hon gjorde sin Broadway-debut i musikalen Aida och har senare skådespelat i komediserien Half & Half samt produktionerna The Colour PurpleChicago och What My Husband Doesn’t Know. Hon har även varit domare i programmen MTV’s Top Pop Group och Gospel Dream. År 2010 var hon deltagare i den brittiska versionen av Let’s Dance.

Såhär ser Michelle Williams ut i dag:

LaTavia Roberson

LaTavia Roberson var en av de fyra originalmedlemmarna i gruppen, men fick sluta år 2000 efter konflikter inom bandet. Efter splittringen bildade hon bandet Anjel med LeToya Luckett som fick måttliga framgångar. Roberson har talat ut om att hon därefter hade en tuff tid och fick problem med alkoholen. Roberson har även medverkat i en del pjäser och tv-programmet R&B Divas: Atlanta.  2017 släppte hon sin första singel som soloartist, Best Time of Your Life.

Såhär ser LaTavia ut i dag, här med ett av sina två barn.

LeToya Luckett

LeToya Luckett, ytterligare en av originalmedlemmarna av Destiny’s Child, satsade även hon på en solokarriär efter att ha splittrats från de andra 2000. Efter att ha bildat gruppen Anjel med LaTavia Roberson precis efteråt kom debutalbumet LeToya år 2006. Det toppade bland annat Billboard-listan i juli 2006. Tre år senare släppte hon ännu ett album, Lady Love, vilken även den fick hyfsad framgång.

Luckett har även medverkat i en del filmer, bland annat Preacher’s Kid, Killers och From the Rough. 2017 släpptes hennes senaste album, Back 2 Life.

Såhär ser LeToya ut i dag, här med sin ettåriga dotter Gianna.

Foto: TT

LÄS MER:

Så gick det sen för skådespelarna i Vänner

Så gick det sen för skådisarna i Dawson’s Creek

BSB, NKOTB, N’Sync – så gick det sen för pojkbanden

Mer läsning

Femina