Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Så har du aldrig sett Greta Thunberg – ovanliga bilden väcker reaktioner

26 sep, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
greta thunberg
Greta Thunbergs nya serie bilder liknar ingenting du tidigare sett med henne. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.
Annons
TV: 5 mäktiga citat från Greta Thunberg genom årenBrand logo
TV: 5 mäktiga citat från Greta Thunberg genom åren

I en ny intervju med brittiska The Guardian berättar nu 18-åriga Greta Thunberg om hur livet som myndig ser ut. Och visar även upp en helt ny sida av sig själv framför kameran.

Har flyttat hemifrån

Sedan Greta Thunberg fyllde år i januari har hon hunnit flytta hemifrån till en egen lägenhet i Stockholm. Greta berättar att hon njuter av den svenska mentaliteten eftersom att hon kan röra sig fritt i sin hemstad.

– Som tur är bor jag i Sverige vilket är väldigt bra eftersom att folk inte intresserar sig för ’kändisar’. När jag väl blir stoppad på gatan så är det mestadels av turister och folk från andra länder, säger hon.

Annons

Reportern frågar hur Greta brukar spendera sina dagar och får till svar att hon har en rad hobbies.

– Jag lyssnar på musik och podcaster. Men jag gör andra saker också. Jag broderar, svarar Greta, varpå reporter frågar om hon vill visa upp sitt hantverk.

– Nej, för det är en överraskning åt någon, svarar Greta.

Intresserar sig inte för fest och alkohol

– Jag pusslar också massvis med pussel, fortsätter Greta. Det största var på 3.000 bitar, men det fick inte plats på bordet så det var väldigt svårt att färdigställa. Och jag spenderar även tid med mina två hundar och pratar massvis med vänner.

Greta pratar dagligen med andra klimataktivister över Zoom. Hon berättar att de har kvällar då de kollar på film ihop och snackar. De bombarderar även varandra med meddelanden, säger hon.

– Vi är väldigt larviga. Folk kanske tror att klimataktivister är seriösa, men det stämmer inte.

Greta menar att hon inte intresserar sig för typiska tonårsgrejer. Hon känner därför inte att hon har gått miste om någonting under sina år som aktivist.

Annons

– Nej, verkligen inte. Jag har inget sug efter att festa eller dricka alkohol eller vad det nu är vanliga tonåringar gör. Jag uppskattar mycket mer att skapa grejer och att vara en nörd.

Bilder på Greta Thunberg täckt i olja

Intervjun med Greta har publicerats i The Guardians nya lördagsbilaga Saturday. Greta pryder omslaget och syns även på bild inne i tidningen. Bakom bilderna finns ett starkt ställningstagande – så här kan det komma att se ut om vi inte gör någonting åt klimatkrisen. Hur har det illustrerats? Genom att Greta låtit svart olja rinna ned över ansiktet. I själva verket är det olivolja blandat med svart fingerfärg, men det förtar inte effekten.

På Instagram har Greta postat ett par av bilderna från tidningen och fått starka reaktioner, flera följare menar att de för tankarna till Billie Eilishs estetik. Andra applåderar Greta för hennes ord i intervjun.

Se bilderna själv nedan!

Källa: The Guardian

Foto: TT

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått
Annons