Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Brolles stillsamma familjeliv – så lever han i dag

09 jan, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografJonas Eng/Aftonbladet/TT, MARKUS LINDGREN

Brolles musikkarriär tog fart i början på 00-talet.
I dag lever han ett stillsamt liv i de norrländska skogarna tillsammans med sambon Mimi, massa djur och den 11-åriga sonen Lee.
– Han sjunger och spelar hela tiden, säger artisten om sonens musikintresse i en ny intervju med Hänt.

Annons
10 ögonblick vi minns från Allsång på SkansenBrand logo
10 ögonblick vi minns från Allsång på Skansen

Året var 2001 när en 18-årig Kjell Junior Wallmark, 41, slog igenom under artistnamnet Brolle. Med en säregen frisyr, en rockabillylook á 50-tal och ett antal svängiga hits under bältet kom han snart att kallas för Sveriges svar på Elvis Presley.

Artistnamnet föddes redan under barndomen, när hans pappa Kjell och hans äldre systrar kallade honom för ”lillebror”. Brolle kom alltså att bli ett smeknamn av smeknamnet som följde honom in i karriären.

Men så här i efterhand finns det ytterligare en aspekt bakom det faktum att Kjell valde artistnamnet, nämligen en önskan om att kunna skilja på karriären och privatlivet.

Även om han fortfarande är aktiv som artist, och dessutom släpper ny musik i år, så består Brolles vardag till stor del av en stillsam tillvaro.

Annons

I en ny intervju med nöjsessajten Hänt berättar han om privatlivet på en hästgård, livet med sambon Mimi och sonen Lees musikintresse.

Brolles stillsamma familjeliv – så lever han i dag

År 2017 blev Brolle artistkollegan Mimi Werner förälskade. I dag bor de tillsammans på en gård i Ursviken utanför Skellefteå tillsammans med Brolles son Lee och familjens alla djur; fyra hundar och två hästar.

– Jag har alltid haft hästar i hela mitt liv, jag har haft travhästar, ridhästar och lite allt möjligt. Men nu har vi varsin häst jag och Mimi. Det är kul att man kan dela intresse, berättar Brolle i intervjun med sajten.

Han förklarar att kärlekslivet blomstrar, men vill inte kommentera relationen ytterligare, då han värnar om privatlivet.

Brolle och flickvännen Mimi Werner står ofta på scenen tillsammans. Här uppträder de under Solliden sessions år 2021.
Brolle och flickvännen Mimi Werner står ofta på scenen tillsammans. Här uppträder de under Solliden sessions år 2021.

Han berättar däremot mer än gärna om deras gemensamma liv och varför närheten till naturen är så viktig för honom.

Annons

– Det är bara bra, vi rider, är ute med hundarna och bara mår bra. Jag älskar vintern med skidor och att få vara ute mycket. Det är en av mina favoritårstider, säger han och fortsätter:

– Jag kommer ju från Norrbotten, jag kommer från en bondgård. Jag är uppväxt så och jag har bott i Stockholm, jag har bott i Kalix i flera år och jag har bott i Boden. Sen hittade jag Skellefteå och det är lite mitt emellan allting. Större än Kalix men mindre än Stockholm. Jag har min mamma där också och mina två syrror, så för mig blev det naturligt.

Artisten slog igenom och tog ett stort kliv in i rampljuset när han var tonåring. Något som påverkat sättet han ser på kändisskapet. Framför allt att det är viktigt för honom med en tydlig skillnad mellan jobb- och privatliv, för balans.

Annons

– Jag skulle inte kunna leva i skinnpajen hela tiden, jag vill ha friheten och framför allt djuren. Jag är en djurmänniska, så jag måste ha djur omkring mig hela tiden och få vara ute i skogen hela tiden. Den kontrasten har gjort att allting blir roligare. Det är underbart att vara ute i skogen när man varit på scenen och när man har varit på scenen är det underbart att vara ute i skogen.

I början av karriären levde och verkade norrlänningen i Stockholm. Där insåg han snabbt att en mer stillsam tillvaro i hemtrakterna passar honom bättre.

– Jag försökte hitta rätt, jag bodde ute i Fruängen i tre år och det är ju utanför stan men jag hittade aldrig det lugnet som finns här uppe i norr, det är ett helt annat tempo, berättar Brolle.

Kärleksfulla orden om sonen Lee: ”Bästa polare”

På gården bor även Brolles son Lee, som han har från en tidigare relation med exet Petra Gülich.

Annons

– Vi har varannan vecka, jag och mamman. Det funkar jättebra. Vi har jättebra kontakt. Precis som det ska vara. Vi bor ett snöbollskast ifrån, förklarar han för Hänt.

Brolle och exet Petra Gülich tillsammans med sonen Lee år 2012.
Brolle och exet Petra Gülich tillsammans med sonen Lee år 2012.

Sonen Lee har precis fyllt 11 år. En ”underbar” ålder menar pappa Brolle. På frågan om vad som är det bästa med att vara pappa, svarar han:

– Allt! Vi är som bästa polare, det är skitcoolt.

Förutom det, verkar Lee ha ärvt några av pappans intressen och talanger.

– Han fick sin första gitarr när han var ett år, han har fått gitarrer lite här och var. Men nu fick han en ny i julklapp och den har han faktiskt börjat spela på ganska mycket, så vi får se. Han sjunger och spelar hela tiden, och lyssnar på musik hela tiden.

– Han har bra musiksmak också, säger han avslutningsvis. En mycket stolt pappa!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons