Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lalehs hemliga pojkvän Gustaf Thörn – så träffades paret

05 jan, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografPaul Wennerholm/TT, Adam Ihse/TT

Artisten Lalehs succékarriär är vida känd – lika känd som hennes privatliv är okänt!
I SVT:s nya dokumentär om hennes framgångar får vi lära känna hennes pojkvän tillika musikproducenten Gustaf Thörn.
– Det är skitkul att vara med någon där det fortsätter finnas lager, förklarar han i en hyllning till kärleken.

Annons
Laleh Pourkarim i Renées bryggaBrand logo
Laleh Pourkarim i Renées brygga

Den i dag 40-åriga artisten Laleh Purkarim, mest känd under artistnamnet Laleh, har haft en framgångsrik musikkarriär ända sedan debutsingeln Live tomorrow kom år 2006 och tog Sverige med storm.

Det självbetitlade debutalbumet skulle krönas med tre prestigefulla grammispriser och år 2011 blev hon hyllad för sina låttolkningar i TV4:s populära musikprogram Så mycket bättre. Under karriären har hon dessutom skrivit många hitlåtar till flera andra stora artister.

Annons

En stund efter genombrottet uppdagades det att artisten gjorde sin första (och sista) skådespelarroll i Josef Fares succéfilm Jalla! Jalla! som 18-åring.

Artistens privatliv är inte lika välkänt, men i SVT:s nya dokumentär Laleh – välkommen hem får vi en djupare inblick i hennes vardag och livet med pojkvännen Gustaf Thörn.

Därför pratar inte Laleh om privatlivet: Mammas inflytande

Laleh har värnat om privatlivet och under hela hennes liv i rampljuset har hon aldrig uttalat sig om några romantiska relationer.

År 2021 förklarade hon att det beslutet är ett arv från hennes mamma, vars beundransvärda egenskaper smittat av sig på henne.

– Min mamma var så här, hon brydde sig inte om vad någon tyckte! Hon var som ett tåg som bara körde. Sedan är jag inte lika cool som min mamma, berättade Laleh när hon gästade Efter fem det året.

– Men jag ska försöka bli lika cool som min mamma.

Lalehs hemliga pojkvän Gustaf Thörn – så träffades paret

Sedan några år tillbaka har Lalehs karriär tagit henne till Los Angeles, USA – ett sorts mecka för musikproduktion. Här har hon främst arbetat som låtskrivare och haft stora framgångar.

Annons

Men år 2022 stundade hennes 40-årsdag och i samband med det, en stor spelning på Ullevi i Göteborg. Hon blev därmed den första svenska kvinnliga huvudakten att inta landets största arena.

I dokumentären Laleh – välkommen hem, som nyligen släpptes på SVT Play, får vi följa artistens hemkomst till Sverige, under förberedelserna inför den historiska konserten. För första gången någonsin får vi också en inblick i hennes privata sfär.

Laleh på Ullevis stora scen under ett rep inför den historiska spelningen i juni 2022.
Laleh på Ullevis stora scen under ett rep inför den historiska spelningen i juni 2022.

Någon som syns mycket i dokumentären är Lalehs pojkvän Gustaf Thörn, vars förhållande hittills varit okänt för allmänheten. Gustaf arbetar som musikproducent och paret jobbar även tillsammans. Men hur gick de till när de träffades?

Annons

– Jag träffade Laleh i Norrköping, där jag hade band och grejer, säger Gustaf i dokumentären och fortsätter:

– Efter Lalehs spelning gick jag upp och bara "Tja, tja". Och jag tänkte bara "Åh, en sådan där person hade jag velat ha i mitt liv".

Gustaf Thörn, Carola och Jonas Myrin på Grammisgalan år 2008.
Laleh och pojkvännen Gustaf har musiken som ett gemensamt intresse. Han har varit aktiv i branschen som musikproducent länge. Här poserar han tillsammans med Carola och Jonas Myrin på Grammisgalan år 2008.

Till Gustafs stora lycka så blev Laleh till slut en mycket stor del av hans liv.

Trots att de varit ett stadigt par relativt länge så berättar Gustaf att han förundras över att han fortfarande upptäcker nya sidor hos kärleken.

Annons

– Det är skitkul att vara med någon där det fortsätter finnas lager. Samtalen slutar inte på samma ställen varje gång, men det blir djup i det istället för att man ska ligga på ytan hela tiden och krafsa.

Så här ser Gustaf ut i dag. I SVT:s dokumentär, som spelades in sommaren 2022, berättar han om första gången han träffade Laleh – han småler busigt när han återger kärlekssagans start!
Så här ser Gustaf ut i dag. I SVT:s dokumentär om Laleh, som spelades in sommaren 2022, berättar han om hur det gick till när de träffades för första gången – han småler busigt när han återger för kärlekssagans start!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons