Felix Herngren har sex barn.

1:14

Efter reklamen: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)

Felix Herngren, 54, är i dag en av Sveriges främsta medieprofiler. Han är framgångsrik regissör och skådespelare, samt driver bolaget FLX som gör några av Sveriges största filmer.

Dessutom är han nu en del av juryn i det populära TV4-programmet Masked singer, där han tillsammans med Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Måns Zelmerlöw ska gissa rätt på vilka kändisar som uppträder utklädda till olika figurer.

Men det är inte bara i yrkeslivet som gått på räls för Felix Herngren. Om han som ung drömde om att få många barn så kan man slå fast att han har lyckats.

Felix Herngren har sex barn

Felix Herngren var bara 24 år när han blev pappa för första gången – men sedan dess har han fått fem barn till under en period på 22 år.

Den framgångsrika skådespelaren är i dag gift med hustrun Clara Herngren, som han har barnen Bill, 15, Iris, 10, och Lisa, 8 med. Clara har också 21-åriga sonen Nils från en tidigare relation, som Felix Herngren är bonuspappa till.

Dottern Iris har gått i pappas fotspår och redan börjat ge sig på en skådespelarkarriär. I Solsidan spelar hon dottern Wilma till Felix Herngrens och Mia Skäringers karaktärer Alex och Anna. Iris har också haft en roll i Netflix-produktionen Störst av allt.

Men innan Felix Herngren träffade sin Clara och gifte sig med henne 2005, så var han gift med exfrun Jenny Myrberg i 13 år, mellan 1990 och 2003. Paret gifte sig när Felix Herngren var 23 år gammal, och året därpå föddes äldsta dottern Fanny, 30. Felix och Jenny fick också barnen Vera, 25, och Leo, 21 tillsammans, innan de separerade och begärde ut skilsmässa.

Maja Strömstedts resa från kändisbarn till artist

Så lever Felix Herngrens äldsta barn i dag

Det är främst Felix Herngrens yngre barn som har följt med pappa på röda mattor och kändispremiärer genom åren. De äldre barnen har Felix i stället visat på sin Instagram.

När äldsta dottern Fanny gifte sig i maj 2019 delade Felix Henrgren stolt med sig av bilder från bröllopet på Djurgården i Stockholm.

”Fanny<3William. Minst sagt omtumlande när ens älskade barn gifter sig... All kärlek & lycka till nya familjen från pappa och svärfarsan Felix”, skrev Felix Herngren på Instagram, till bilderna på dottern.

Fanny är i dag mamma – så Felix Herngren har faktiskt hunnit bli morfar vid 54 års ålder!

När sonen Leo fyllde 18 år firade Felix det med en bild på sin son i röd keps på en strand.

”Älskade fina Leo fyllde 18 idag! Både smärtsamt och underbart när ens barn kliver in i vuxenvärlden. Åren gick så förbannat fort!”, skrev Felix Herngren till bilden.

Mellandottern Vera verkar jobba på att komma in på samma bana som sin pappa, och har varit regiassistent på flera produktioner – senast den hyllade Björnstad på HBO Nordic.

Utvald läsning

Femina