Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så lever Heath Ledgers och Michelle Williams dotter Matilda efter pappans död

21 mar, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
matilda ledger - dotter till michelle williams och heath ledger
Nu har det gått fjorton år sedan det att Heath Ledger gick bort.
Så lever dottern Matilda Ledger idag!
Annons
7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idagBrand logo
7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idag

Kändisdottern Matilda Ledger, 16, kom till jorden 2005. Mamma är skådespelaren Michelle Williams, 41, och pappa är den framlidne Hollywoodskådisen Heath Ledger som gick bort 2008. Han blev 28 år gammal.

Michelle Williams och Heath Ledger på röda mattan 2006.

”Det finns ett uppenbart hål i mitt liv”

När Matilda Ledger var två år gammal, 2007, separerade Michelle Williams och pappa Heath Ledger. Ett år senare gick Heath Ledger bort. Matilda Ledger har därför vuxit upp med sin mamma i New York.

– Det finns ett uppenbart hål i mitt och Matildas liv. Naturligtvis är instinkten att vilja fylla det hålet och få det att försvinna. Men det jag har kommit fram till är att det är omöjligt. Ingenting kommer att fylla det hålet, för det vi vill ha tillbaka kan vi inte få, vilket är den här personen.

Annons

– Jag tänker inte skynda på någonting och springa runt som en galen person och göra mig själv galen. Jag kommer att respektera frånvaron. Jag försöker inte fylla på någonting. Det är vad det är, sa Michelle William i Marie Claire ett par år efter Heath Ledgers död.

Nya livet efter Heath Ledgers död

Drygt ett decennium efter Heath Ledgers död blev Michelle Williams mamma för en andra gång. Så 2020 fick Matilda Ledger ett halvsyskon i samma veva som mamma fann kärleken på nytt i maken tillika filmregissören Thomas Kail, 44, och för tillfället bor familjen fortfarande i The Big Apple, i USA. Michelle Williams och Thomas Kail möttes 2019 då de båda arbetade med HBO-serien Fosse/Verdon, där Thomas stod för regi och Michelle för skådespel.

Matilda Ledgers drömmer om Australien

Nu rapporterar sajten Womans Day att Matilda Ledger känner sig sugen på att undersöka sina rötter i Perth i Western Australien, där pappa Heath Ledger är född och uppväxt. I Australien har hon även kvar en hel del släkt vars familjeband hon gärna vill stärka. Om det handlar om ett kortare besök eller en flytt till Australien för Matilda Ledger är ännu oklart.

Annons

Farfar Kim Ledgers ord om Matildas likhet med Heath

På plats i Australien har hon farfar Kim Ledger, farmor Sally Ledger och faster Kate Ledger. Heath Ledgers pappa Kim Ledger har tidigare påtalat barnbarnets likhet med sin bortgågne far, både vad gäller personlighet och look.

– Hon har jättemånga av hans manér. Hon är väldigt nyfiken, hon har hans energi. Heath sov aldrig när han var liten och Matilda är likadan. Hon är ett energiknippe och hon har som en lillen aura runt sig. Heath var också sådan. Så det är verkligen fantastiskt, har farfar Kim Ledger sagt till The Project.

Enligt källor till New Idea delar Matilda även sin pappas passion för schackspel och spelar på hans gamla bräde.

Out and about på New Yorks gator i fjol!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons