10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)
Slå på ljud

Amy Adams

Amy Adams hade blont hår tills hon gjorde sin stora genombrottsroll i Junebug 2005, som hon också blev Oscarsnominerad för. Sedan dess har hon behållit sin röda hårfärg.

– Baserat på vilka roller jag fick spela, så hade folk en bild av att jag skulle spela en viss typ av karaktärer som blond. Sekunden jag blev rödhårig, så var det knäppt och roligt i stället för flörtigt och korkat. Det ändrade verkligen saker och ting. Folk började se mig på ett nytt sätt, och för andra roller.

Mia Farrow

Mia Farrows korta pixie-hår, som hon blev känd för i roller i filmer som Rosemary's baby och The great Gatsby var ett genidrag från hennes sida.

– Jag klippte mig själv tidigare det året, med en nagelsax, medan jag jobbade på tv-serien Peyton place.

– Min dåvarande pojkvän Frank Sinatra älskade frisyren, så jag behöll det kort.

Brigitte Bardot

Franska skådespelaren Brigitte Bardot hade visserligen lugg från början av sin karriär, men hennes ikoniska blonda frisyr med snedlugg kom till först 1956 – och resten är historia.

Malin Berghagens nya frisyr – beslutet för sitt utseende

Michelle Williams

Sin första tid i karriären hade Michelle Williams en lång blond frisyr, men 2010 klippte hon håret för en kort pixie-frisyr i Mia Farrow-stil.

Hon berättade för Elle US vid tillfället att hon klippte det för sin framlidne fästmans skull, Heath Ledger.

– Jag klippte det för den enda straighta mannen som någonsin gillat kort hår och jag bär det till minne av någon som verkligen gillade det.

Farrah Fawcett

Få skådespelare har varit lika förknippade med sin frisyr som Charlies änglar-skådespelaren Farrah Fawcett, och hennes karriär fick verkligen ett uppsving när hon skaffade sig "Farrah-håret" med en ordentligt 70-talslugg.

Marilyn Monroe

Innan hon blev världens mest kända blondin så var Marilyn Monroe faktiskt en naturlig brunett. När hon jobbade som modell och skådespelare i slutet av 40-talet var det inte förrän hon färgade håret platinablont som de riktiga framgångarna kom. Hon gick vidare till att spela i filmer som Gentlemen prefer blondes och Some like it hot.

Se Emma Stone som Cruella de Vil i Disneys nya storfilm

Nicole Kidman

När australiska Nicole Kidman började sin karriär gjorde hon det med stora burriga röda lockar, och lyckades få en del roller. Den internationella karriären tog dock inte fart på riktigt förrän hon stylat om sig med ett mer elegant rött Hollywood-svall – då fick hon roller i Moulin Rogue och Practical magic.

Frisörens tips: Så blir du snyggast i ditt gråa hår

Källa: Marie Claire.

Mest läst