1:27

Efter reklamen: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

(1:27)

Sedan Siw Malmkvist 1959 både var värdinna i Lennart Hylands tv-program Stora famnen och vann Melodifestivalen med Augustin, så har hon varit en självklar del av artist-Sverige, och blivit en riktig legendar.

2020 tvingades hon hoppa av Let's dance på grund av restriktionerna kring hennes åldersgrupp under coronapandemin, men nu får hon revansch på reality-fronten. I sommar spelar hon in årets säsong av Så mycket bättre på Gotland tillsammans med artister som Peter Jöback, Casper Janebrink och Cherrie.

Alba August om relationen till kända föräldrarna

Så ser Siw Malmkvists familj ut

Från 1963 till 1969 var Siw Malmkvist gift med den finska musikern Lasse Mårtenson, och 1963 fick de dottern Tove Mårtenson tillsammans. Efter skilsmässan träffade Siw Malmkvist skådespelaren Fredrik Ohlsson, och paret har varit tillsammans sedan 1971 – de firar alltså 50 år i år! Siw och Fredrik har sonen Henrik Ohlsson tillsammans, som föddes 1973.

Siw Malmkvist med sonen Henrik 1983.

Siw Malmkvist 1983, med sonen Henrik Ohlsson.

Roger Tillberg/TT
Siw Malmkvist med familj 1986.

Siw Malmkvist med sambon Fredrik Ohlsson och dottern Tove 1986.

Roger Tillberg/TT

Tove Mårtenson har inte valt att gå i sina föräldrars fotspår och bli musiker eller artist, men sitter som suppleant i sin mammas aktiebolag.

Siw Malmkvist och dottern Tove Mårtenson 2004.

Siw Malmkvist och dottern Tove Mårtenson 2004.

Karin Törnblom/TT

Sonen Henrik däremot har precis som sin mamma satsat på en artistkarriär. Han är sångare i banden Baba guesthouse och Münning.

Siw Malmkvist på röda mattan 2017.

Siw med sonen Henrik och ett av sina barnbarn på biopremiär 2017.

Karin Törnblom/TT

Quiz: Kan du para ihop rätt kändismamma med rätt kändisbarn?